2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žiniasklaida Lietuvoje

*print*

Archyvas

 

2009-08-17Prezidentės D. Grybauskaitės pasitikėjimą pelnė A.Račas

Šiandien Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė naują LRT tarybos narį. Juo tapo naujienų agentūros „Baltic News Service“ (BNS) vadovas Artūras Račas.

2009-08-14 Ar nacionaliniame eteryje gali dirbti žurnalistai politikai?

Jeigu šis klausimas bus įtrauktas į posėdžio darbotvarkę, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybos laukia karštos diskusijos. Mat LRT tarybos narys Dainius Radzevičius pareiškė, jog nacionaliniame eteryje dirbantiems LRT žurnalistams ir laidų vedėjams nedera vienu metu dirbti žurnalistikoje ir politikoje. Kadangi tai prieštarauja Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksui, tokie LRT darbuotojai turėtų rinktis – dirbti žurnalistinį darbą LRT ar dalyvauti politikoje.

2009-08-14 Priekaištai pažeidus žurnalisto etiką – „Lietuvos žinių“ redaktoriui V.Vasiliauskui

Taip teigiama Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos išplatintoje informacijoje. Šių metų liepos 27 d. Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija svarstė Virginijaus Savukyno prašymą įvertinti 2009 m. gegužės 12 d. dienraštyje „Lietuvos žinios“ išspausdintą Valdo Vasiliausko publikaciją „Pasakėlės iš skydinės“. V. Savukyno teigimu, publikacijoje buvo paskelbtos tikrovės neatitinkančios ir jo šeimos narių atminimą žeminančios žinios. Dėl tos pačios publikacijos kreipėsi ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. Skundą pasirašęs generalinis direktorius A. Siaurusevičius teigia, kad apie jų darbuotoją V. Savukyną buvo paskelbtos netikslios ir neteisingos žinios, informacija paskelbta neetišku būdu.

2009-08-13 Žurnalistų susitarimo kaina – 2000 litų

Kauno miesto apylinkės teisme rugpjūčio 12-ąją išspręsta viena iš trijų „Valstiečių laikraščio“ korespondentui Albinui Čaplikui iškeltų privataus kaltinimo baudžiamųjų bylų už internetiniame portale paskelbtų tikrovės neatitinkančių komentarų, žeminančių laikraščio „Ūkininko patarėjas“ žurnalistų garbę ir orumą.

2009-08-13Jubiliatui J.Nekrašiui – LŽS sveikinimas

Šiandien Vilniaus rotušėje vykusio renginio metu Lietuvos žurnalistų sąjunga ne tik padėkojo vienam iš savo narių už sėkmingą žygį į Tian Šanį ir LŽS vardo garsinimą, bet ir pasveikino dar vieną kolegą su jubiliejumi.

2009-08-13Vilniaus rotušėje – susitikimas su garbingiausiu LŽS vėliavnešiu G.Statiniu

Šiandien 12 val. Vilniaus rotušėje rengiamas iš Tian Šanio ekspedicijos sugrįžusių alpinistų pagerbimas bei susitikimas su visuomene. Tarp pirmųjų lietuvių, įkopusių į bevardę 4711 m. aukščio Tian Šanio viršukalnę ir pavadinusių ją Lietuvos 1000-mečio vardu, yra ir žurnalistas Gerimantas Statinis.

2009-08-12 Skrydžio Baltijos keliu organizatoriai pakilti padangėn kviečia žurnalistus

Žurnalas „Aviacijos pasaulis“ kartu su Lietuvos aeroklubu rugpjūčio 13 d. 13 val. Kyviškių aerodrome rengia spaudos konferenciją „Lietuvos sparnai Baltijos kelyje“. Joje bus pristatyti lakūnų skridimai minint Baltijos kelio 20-tąsias metines bei Lietuvos aeroklubo išleista nauja knyga „Aviacijos sportas Lietuvoje 1940-1989 metais“.

2009-08-11 Fotokonkursas “Susipažinkime”: tarp laimėtojų – ir profesionalai, ir mėgėjai

Lzs.lt jau buvo informavusi, kad birželio 8 d. Lietuvos žurnalistų sąjungoje posėdžiavo fotokonkurso “Susipažinkime” vertinimo komisija. Jos nariai (Skirmantas Valiulis, Stanislovas Žvirgždas, Dainius Labutis, Jonas Staselis, Andrius Petrulevičius) peržiūrėjo konkursui pateiktas fotografijas, tarp kurių buvo ir profesionalių fotografų, ir mėgėjų darbai.

2009-08-11 LRTA iš rinkos dalyvių tikisi profesionalaus požiūrio

Lietuvos radijo ir televizijos asociacijai (LRTA) pateikus informaciją dėl TV metrų duomenų ir „Interaktyvioji Gala“ grįžtamojo ryšio duomenų ataskaitos mėginama išpainioti Gordijaus mazgą, kai neretai kalbant apie TV auditoriją ir atliktus tyrimus lyginami nesulyginami dalykai.

2009-08-11 Tarp 11-kos istorinės ekspedicijos dalyvių – ir žurnalistas G.Statinis

Šiandien Vilniaus miesto savivaldybėje vykusioje Spaudos valandoje dalyvavo vakar iš ekspedicijos sugrįžę alpinistai, kurie pirmieji įkopė į bevardę 4711 m. aukščio Tian Šanio viršukalnę ir pavadino ją Lietuvos 1000-mečio vardu.

2009-08-11“Snoras” paneigė, jog domisi “Diena Media” akcijomis

„Pastaruoju metu žiniasklaidoje pasirodė eilė publikacijų apie AB banko „Snoras“ ir UAB „Diena Media Group“ akcininkų vedamas derybas dėl UAB „Diena Media Group“ įmonės akcijų įsigijimo. Informuojame, kad šiuo metų derybos dėl šios įmonės akcijų ar jos leidžiamų dienraščių („Vilniaus diena“, „Kauno diena“ ir „Klaipėda“) įsigijimo nevyksta, o šiuo klausimų tik spekuliuojama", – teigiama neseniai išplatintame banko pranešime.

2009-08-11 Tarp pasaulio čempionato dalyvių – ir „Panoramos“ reporterė B.Virbalytė

Rugpūčio 15-23 dienomis Berlyne vyks 12-asis IAAF (Tarptautinės lengvosios atletikos asociacijos) pasaulio čempionatas. Į Vokietiją atvyks 136 šalių atletai. Pasaulio čempionatą iš Berlyno transliuos Lietuvos televizija.

2009-08-11 Banko “Snoras” interesų lauke atsidūrė “Diena Media”

Šiuo metu deramasi dėl žiniasklaidos grupės „Diena Media“ pardavimo Rusijos kapitalo banko „Snoras“ antrinei įmonei „Snoro Media Investicijos“ (SMI), remdamasis artimais bankui šaltiniais rašo naujienų portalas vz.lt.

2009-08-11 Pasaulio esperantininkų kongrese – atsakomybė ir lietuviams žurnalistams

Neseniai Lenkijoje, Baltstogėje, baigėsi visą savaitę dirbęs 84-sis Pasaulio esperantininkų kongresas. Jame dalyvavo ir grupė Lietuvos žurnalistų esperantininkų.

2009-08-11 Ar Lietuvoje sudaromos sąlygos žiniasklaidos įvairovei, kokybei ir nepriklausomybei?

Šį antradienį (rugpjūčio 11 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyks diskusija apie ekonomikos sunkmečio prispaustos žiniasklaidos galimybę išlikti bent kiek nepriklausoma ir dirbančia kokybiškai.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media