2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žiniasklaida Lietuvoje

*print*

Archyvas

 

2009-08-11“Snoras” paneigė, jog domisi “Diena Media” akcijomis

„Pastaruoju metu žiniasklaidoje pasirodė eilė publikacijų apie AB banko „Snoras“ ir UAB „Diena Media Group“ akcininkų vedamas derybas dėl UAB „Diena Media Group“ įmonės akcijų įsigijimo. Informuojame, kad šiuo metų derybos dėl šios įmonės akcijų ar jos leidžiamų dienraščių („Vilniaus diena“, „Kauno diena“ ir „Klaipėda“) įsigijimo nevyksta, o šiuo klausimų tik spekuliuojama", – teigiama neseniai išplatintame banko pranešime.

2009-08-11 Tarp pasaulio čempionato dalyvių – ir „Panoramos“ reporterė B.Virbalytė

Rugpūčio 15-23 dienomis Berlyne vyks 12-asis IAAF (Tarptautinės lengvosios atletikos asociacijos) pasaulio čempionatas. Į Vokietiją atvyks 136 šalių atletai. Pasaulio čempionatą iš Berlyno transliuos Lietuvos televizija.

2009-08-11 Banko “Snoras” interesų lauke atsidūrė “Diena Media”

Šiuo metu deramasi dėl žiniasklaidos grupės „Diena Media“ pardavimo Rusijos kapitalo banko „Snoras“ antrinei įmonei „Snoro Media Investicijos“ (SMI), remdamasis artimais bankui šaltiniais rašo naujienų portalas vz.lt.

2009-08-11 Pasaulio esperantininkų kongrese – atsakomybė ir lietuviams žurnalistams

Neseniai Lenkijoje, Baltstogėje, baigėsi visą savaitę dirbęs 84-sis Pasaulio esperantininkų kongresas. Jame dalyvavo ir grupė Lietuvos žurnalistų esperantininkų.

2009-08-11 Ar Lietuvoje sudaromos sąlygos žiniasklaidos įvairovei, kokybei ir nepriklausomybei?

Šį antradienį (rugpjūčio 11 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyks diskusija apie ekonomikos sunkmečio prispaustos žiniasklaidos galimybę išlikti bent kiek nepriklausoma ir dirbančia kokybiškai.

2009-08-10 LŽS vėliava - Lietuvos 1000-mečio viršūnėje Tian Šanyje

LŽS valdybos narys, žurnalistas, keliautojas Gerimantas Statinis specialiai Lzs.lt “Rugpjūčio 3 d. 13 val. labai nepalankiomis sąlygomis 6 žmonių grupė, vadovaujama Lietuvos alpinizmo federacijos eksprezidento Kęstučio Baleišio, užkopė į naują viršūnę Tian Šanyje, Ak-Su keteroje, ir pavadino ją Lietuvos 1000-mečio vardu. Viršūnės aukštis 4711 m.

2009-08-07 Pasibaigė sąskrydis „Žurnalistai už taiką 2009“

Štai ir pasibaigė tradicinis žurnalistų sąskrydis, organizuojamas LŽS, „Žurnalistai už taiką-2009“. Šiemet jis vyko net dvi dienas – nuo rugpjūčio 7 iki rugpjūčio 9 dienos Biržuose prie Širvenos ežero. Renginys buvo skirtas Lietuvos žurnalistų sąjungos 80-mečiui.

2009-08-03 A.Macijausko premija įteikta V.Morkūnienei

Savaitgalį Biržuose, miesto šventės metu, dalyvaujant gausiai miestiečių, svečių bei žurnalistų bendruomenei buvo iškilmingai įteikta Antano Macijausko premija, kuri šiemet skirta žurnalistei Vitalijai Morkūnienei.

2009-08-03 DALYVAUK: kviečia videominiatūrų festivalis-konkursas „Žiūrėk laisvai 2009“

Startuoja tradicinis videominiatiūrų festivalis-konkursas “Žiūrėk laisvai-2009”, kurį kasmet rengia Lietuvos žurnalistų sąjungos Televizijos operatorių klubas.

2009-08-03Žurnalistas A.Butnorius – Europos vicečempionas!

Vienas pajėgiausių mūsų šalies šachmatininkų, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Algimantas Butnorius Slovėnijoje vykusiame Europos senjorų šachmatų čempionate iškovojo sidabro medalį. 62 metų kaunietis žurnalistas buvo vienas iš šešiasdešimt keturių Senojo žemyno šachmatų meistrų, kurie varžėsi dėl garbingų apdovanojimų.

2009-08-03 Žurnalistų sąskrydyje dalyvaus ir kolegos iš Ukrainos bei Baltarusijos

Rugpjūčio 7-9 d. Biržuose vyksiančiame tradiciniame žurnalistų sąskrydyje “Žurnalistai už taiką-2009”, kurį kasmet rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga, jau pareiškė norą dalyvauti apie 100 kolegų. Šiemet renginys skirtas Lietuvos žurnalistų sąjungos 80-mečiui.

2009-08-03DALYVAUK: kviečia videominiatūrų festivalis-konkursas „Žiūrėk laisvai 2009“

Startuoja tradicinis videominiatiūrų festivalis-konkursas “Žiūrėk laisvai-2009”, kurį kasmet rengia Lietuvos žurnalistų sąjungos Televizijos operatorių klubas. Šiemet šio tradicinio festivalio-konkurso rengėjai pasirinko netradicinę temą – „Akiratyje žmogus“. Konkurso tikslas – sukurti, įvertinti ir visuomenei pristatyti reklaminio žanro videominiatiūras, keliančias šių dienų aktualijas bei išryškinančias žmogiškąsias vertybes.

2009-08-03Ko trūksta, kad visuomeninis transliuotojas tarnautų tik visuomenės interesams?

Šį antradienį (rugpjūčio 4 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyks diskusija apie tai, kaip reikia valdyti ir finansuoti nacionalinį radiją ir televiziją, kad jo veikla tenkintų visą visuomenę. Lietuvos radijas ir televizija vadinamas nacionaliniu arba visuomeniniu transliuotoju. Kiekvienas Lietuvos pilietis turi jaustis ne tik kaip televizijos ar radijo auditorijos dalis, bet ir kaip šeimininkas. Kol kas LRT valdo 12 visuomenės atstovų, iš kurių 8 skiria šalies Prezidentas ir Seimas. Ne vienerius metus vykusios diskusijos ir net priimti įstatymų pakeitimai leido tikėtis ne tik faktinės bet ir teorinės visuomeninio transliuotojo nepriklausomybės nuo politikų.

2009-07-31 G.Statinis: “Ieškome naujos viršūnės”

Liepos 19-ąją iš Vilniaus iškeliavę Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimo ekspedicijos alpinistai, tarp kurių yra ir keliautojas, žurnalistas Gerimantas Statinis, vieną nežinomą Tian Šanio kalnyno viršūnę pavadins Lietuvos tūkstantmečio vardu.

2009-07-31 LŽS nariai - Pasaulio esperantininkų kongrese

Šiomis dienomis LŽS esperantininkų klubo atstovai dalyvauja 94-ajame Pasaulio esperantininkų kongrese Lenkijoje. Kongresas Balstogėje, istorinės jotvingių žemės sostinėje, baigsis rugpjūčio 1 d. Jo pagrindinė tema – „Kurti taikos tiltą tarp tautų: Zamenhofas šiandien“. Tema siejama su šiame mieste gimusio tarptautinės esperanto kalbos kūrėjo, Lietuvą savo tėvyne vadinusio, Lazerio Liudviko Zamenhofo 150-siomis gimimo metinėmis.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media