2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2017-07-14Vladas Būtėnas – Ramojus: Žurnalistas ir rašytojas iš Vabalninko

Biržietis kolega Algirdas Butkevičius atsiuntė LŽS svetainei įdomų rašinį apie savo tėviškėną žurnalistą ir rašytoją Vladą Būtėną – Ramojų.

2017-06-13Žurnalisto žvilgsniu – į poezijos lauką (1)

Algis Kusta: "Lyg ir buvau suabejojęs, ar Žurnalistų sąjungos internetinio laikraščio skaitytojams parašyti apie dar vieną žinomo žurnalisto Jono Laurinavičiaus knygą, kuri lyg ir nesusijusi su žurnalistika. Turiu mintyje jo sudarytą ir jo pastangomis išleistą knygą apie mažokai Lietuvos visuomenei žinomą Rokiškio krašto poetą Daną Kairį „Žiobiškio vėjas“. Bet nedavė ramybės pažįstama mokytoja iš Rokiškio ponia Bronė, buvusi D. Kairio bendradarbė rajono mokyklose. „Susigraudinau skaitydama tą knygą – prisiminimai plūdo apie tą puikų žmogų ir jausmingą poetą. Jį pažinojusieji vis manęs teiraujasi, kaip gauti tą knygą.“ Ji per gerą pusmetį spėjo tapti kone bestseleriu Rokiškio krašte, buvo pristatyta Vilniuje Rašytojų sąjungos klube. Kodėl ši knyga pelnė tokį susidomėjimą?"

2017-06-04Kolegos Alfonso Pipiro “Klaipėdos krašto perlai ir legendos“ supažindins su pamario kraštu

Klaipedietis, žinomas žurnalistas Alfonsas Pipiras išleido jau penktąją savo kūrybinėje biografijoje knygą, pavadintą “Klaipėdos krašto perlai ir legendos“. Tad ir klausiame gerbiamo Alfonso, kas paskatino pasirinkti tokią intriguojančią tematiką?

2017-05-24Tauragės muziejuje kraštiečio, LŽS nario A. Čepausko paroda (1)

Turtingoje Tauragės krašto muziejaus renginių programoje gegužės 19 d. įvyko kraštiečio, gyvenančio Vilniuje, ilgamečio „Mokslas ir technika“, „Mūsų sodai“, „Statyba ir architektūra“ meninio redaktoriaus dailininko Alfonso Čepausko (iš padovanotų muziejui per 600 kūrinių) atrankinė mažosios grafikos – ekslibrisų ir kamerinės skulptūros paroda.

2017-05-24Stanislovo Rapolionio premija – žurnalistei Marijai Šaknienei

Lietuvos švietimo draugijos ,,Rytas“ pirmininkas Algimantas Masaitis paskelbė svarbiausią šių iškilmių momentą: Stanislovo Rapolionio premijos laureate tapo Marija Šaknienė, Lietuvos žurnalistų sąjungos narė, laikraščio ,,Lietuvos godos“ vyriausioji redaktorė. Ši moteris jau daugiau kaip 20 metų Gudijos krašte leidžia laikraštį, kaip žurnalistė aktyviai dalyvauja švietėjiškoje visuomeninėje veikloje, rašo straipsnius aktualiomis lietuvių bendruomenei temomis.

2017-05-17Seime jubiliejinė paroda: žurnalistų poezija tapybos akiratyje

Lietuvos laisvės gynėjų galerijoje (Seimo I rūmai) atidaryta penktoji žurnalistų dailininkų tapybos paroda „Laisva spauda – laisvas aš“, skirta Spaudos dienai pažymėti. Šios jubiliejinės parodos atidarymo metu jos dalyvius sveikino Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, Seimo narys, žurnalistas Linas Balsys, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos pirmininkas Dainius Radzevičius, nepailstanti renginių organizatorė ir režisierė, taip pat ir žurnalistų dailininkų kasmetinių parodų organizatorė žurnalistė Aida Vėželienė (Verdi). Buvo pakviestas tarti sveikinimo žodį ir žurnalistų internetinės svetainės redaktorius Vytautas Žeimantas, kuris yra žurnalistų poezijos dviejų rinkinių sudarytojas ir redaktorius, iš kurių vienas – žurnalistų poezijos vieno eilėraščio knyga „Sušvieski, saule“ (2014) tapo šios parodos inspiracija.

2017-05-01Vytautas Leščinskas: Dzūkija, vidurvasaris... Nijolė Blaževičiūtė  (1)

Siunčiu vieną iš ryškiausiai atmintyje išlikusių savo prisiminimų apie žurnalistę ir poetę Nijolę Blaževičiūtę epizodų. Gal atrodytų įdomu kitiems mūsų žurnalistams, daugelis kurių ją pažinojo? Neseniai buvo išleista Nijolės nauja knygelė vaikams "Myslių karuselė". Ta proga ir prisiminėme per anksti Amžinybėn išėjusią mūsų kolegę. Vytautas Leščinskas

2017-04-20Gyvenimiškosios publicistikos vėrinys

Česlovas Skaržinskas yra žurnalistas, o aš kritikas. Tad nebūtinai pasakysiu tik šviesių žodžių. Č. Skaržinsko knygoje „Palėpėje, į kurią atsėlina vakaras“ daug reikšmingų Dzūkijos krašto personažų. Dėl to kalbėjau apie ją Varėnoje, ir dabar skaitote maždaug tai, ką sakiau dzūkams knygos sutiktuvėse

2017-04-19Dusetų dailės galerijoje - Valentino Juraičio žvilgsnis į aukštaitišką buitį iš vidaus

Dusetų dailės galerijoje veikia fotografo ir žurnalisto Valentino Juraičio fotografijos paroda. Išskirtinis dalykas tas, kad šeimininkai fotografą Valentiną Juraitį įsileisdavo į pastatų vidų, ir leido interjerus nufotografuoti kartu su šeimininkais. Tai padėjo sukurti autentišką pasakojimą apie Aukštaitijos kaimų gyvenseną.

2017-04-06TV žurnalistė Ugnė Galadauskaitė: „Mano pašaukimas – žinios“

„Žinios, žinios, žinios!” – taip savo pašaukimą apibūdina daugiausia simpatijų mylimiausios visų laikų LRT TELEVIZIJOS žvaigždės rinkimuose pelniusi naujienų žurnalistė Ugnė Galadauskaitė.

2017-04-01Alytaus rajono bibliotekoje įvyko žurnalisto Česlovo Skaržinsko knygos pristatymas

Daugeliui mūsų Česlovas labiau žinomas kaip žurnalistas, leidėjas ir redaktorius, ilgus metus dirbęs įvairių šalies laikraščių, tarp jų ir „Dainavos žodžio“, redakcijose. „Palėpėje, į kurią atsėlina vakaras“ – trečioji autoriaus knyga, kurioje jis išbandė jam nesvetimą publicistikos žanrą.

2017-03-29Žurnalistės Daivos Červokienės knygos pristatymas Kaune, Stulginskio universiteto muziejute

Mieli bičiuliai, labai kviečiu į savo knygos "Kaip gydo medžiai", pristatymą, kuris įvyks š. m. kovo 30 d. (ketvirtadienį) 14 val. Stulginskio universiteto muziejute. Daiva Červokienė

2017-03-23Rimvydas Stankevičius: „Žurnalistika man pirmiausia yra galimybė nuolatos studijuoti žmogų, Lietuvą ir pasaulį, ugdyti save“ (2)

Šiemet vyriausybės kultūros ir meno premijomis pagerbti ir du žurnalistai: kolega rašytojas ir vertėjas (iš latvių ir prancūzų kalbų), kino istorikas ir kritikas Jonas Laimonas Tapinas bei „Respublikos“ žurnalistas ir poetas Rimvydas Stankevičius. Su juo ir kalbėjomės apie žurnalisto profesiją ir jos prestižą.

2017-03-06Kviečiame į žurnalisto Zino Kazėno-Zika dekoratyvios erdvinės instaliacijos „Gelmės“ atidarymą!

Kovo 10–17 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvdo bibliotekoje žurnalistas, fotografas, menininkas Zinas Kazėnas-Zika pristatys dekoratyvinę erdvinę instaliaciją „Gelmės“, kurios pagrindą sudarys abstrakčios fotografijos ir ornamentikos technika marginti cilindrai, tapyba ant medžio pliauskų, paveikslai ir eskizai, bei piešinių pagrindu sukurti video opusai. Instaliacijos atidarymas – kovo 10 d. 16 val. Renginį ves žurnalistas, fotografas, renginių vedėjas Juozas Šalkauskas. Atidaryme dalyvaus ir instaliacijos autorius.

2017-03-02Jolanta Mažylė: žurnalistams apie žurnalistiką ir žurnalistus (2)

Žurnalistė, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto ir MRU Verslo ir medijų mokyklos (fakulteto) doc. dr. Jolanta Mažylė sudarė ir parengė spaudai knygą „Žiniasklaidos atskaitingumas ir žurnalisto atsakomybė“, skirtą valstybės veikėjo, publicisto ir redaktoriaus dr. Leono BISTRO atminimui.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media