2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2016-10-26Žurnalistas Alfonsas Kairys: saulė visiems viena

LŽS nario Alfonso Kairio knyga ,, Saulė visiems viena“ – tai žvilgsnis į veidrodį, kuriame atsispindi tai, kas vyksta mūsų dienomis ir greta mūsų: autoriaus susitikimai su žmonėmis Lietuvoje ir toli už jos ribų... Lietuvos romai, gruzinai, rusai, lietuvių tautinės mažumos Gruzijoje, Rusijoje, Ukrainoje, jų problemos. Tai straipsnių, interviu rinkinys tautinių mažumų tematika.

2016-10-24Žurnalisto Jono Laurinavičiaus „sugrįžimai“ į tėviškę

Dusmenų (Trakų r.) kultūros centre vyko žurnalisto ir rašytojo Jono Laurinavičiaus naujos knygos „Sugrįžimai“ sutiktuvės. Pasak autoriaus, be galo glaudžios sąsajos su gimtosiomis apylinkėmis ir buvo postūmis parašyti šią knygą.

2016-09-06Apie skaitmenininį meną ir Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vykstančią parodą ,,Būties ženklai II“ (1)

Ką tik po ilgai trūkusios restauracijos Lietuvos Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyksta mūsų kolegos, LŽS nario Alberto Vaidilos skaitmeninio meno paroda "Būties ženklai II". Ta proga paprašėme kolega Albertą plačiau pakalbėti apie šią parodą ir apie skaitmeninį meną apskritai.

2016-07-22Populiariausios knygos, 2015 m. skaitytos šalies bibliotekose. Tarp populiariausių autorių – ir žurnalistai

Asociacija LATGA Kultūros ministerijai neseniai pateikė autorinio atlyginimo paskirstymo už knygų ir kitų leidinių panaudą bibliotekose 2015 metų ataskaitą. Iš jos matyti, kad 2015 m. iš lietuvių autorių daugiausia skaitytos vaikų ir paauglių rašytojo (ir žurnalisto - red.) Vytauto Račicko knygos. Iš mokslinės literatūros autorių populiariausia Viktorija Daujotytė. 2015 m. daugiausia skaitytojams išduotas lietuviškos grožinės literatūros kūrinys – Roko Flick knyga „Ema, pastoriaus dukra“.

2016-07-19Alfonso Čepausko dailės galerija – jau veikia

Skaudvilėje pradėjo veikti Alfonso Čepausko dailės galerija. Nuolatinėje galerijos ekspozicijoje eksponuojama lakštinė ir mažoji grafika, iliustracijos ir ekslibrisai, kamerinės medžio ir mažosios metalo bei miniatiūrinė akmens skulptūros, eskizai, tapyba ir kitokie meno žanrai, autoriniai, personalinių parodų ir kiti leidiniai. Alfonsas Čepauskas yra Lietuvos dailininkų, Lietuvos žurnalistų, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narys

2016-07-07Kolegos Alfonso Čepausko nuolatinės dailės galerijos atidarymas

Skaudvilės miestelyje liepos 15 d. 10.30 val. (Mokyklos skg. 4, gimnazijoje) įvyks kolegos Alfonso Čepausko nuolatinės dailės galerijos atidarymas. Kviečiame.

2016-06-29Dusetų kraštiečių šventėje Zino Kazėno fotografijų paroda, Artūro Zuoko - kava (1)

Restauruotoje miestelio aikštėje šalia Nepriklausomybės paminklo, ant kurio postamento stovi Lietuvos karžygys, kairėje rankoje laikantis vėliavą, o dešinėje – kardą, gražiai į vieną eilę buvo išrikiuoti šeši balti stendai su žurnalisto Zino Kazėno nuotraukomis, primenančiomis 1988-1991 metų laisvės dvasią. Susirinkusiųjų dėmesį patraukė žurnalistas ir politikas Artūras Zuokas, pasirodęs miestelio centre su jaunų žmonių komanda, pasipuošusia baltais marškinėliais, ant kurių užrašas „Už laimingą ir turtingą Lietuvą“.

2016-06-14Susitikimas su Lietuvos ir Vokietijos radijo žurnalistu, publicistu Leonu Stepanausku

Kalvarijos savivaldybės tarybos posėdžių salėje įvyko Kalvarijos savivaldybės viešosios bibliotekos organizuotas susitikimas su Lietuvos ir Vokietijos radijo žurnalistu, LŽS nariu, publicistu Leonu Stepanausku.

2016-06-02Gelgaudiškio dvaro rūmuose atidaryta žurnalisto Antano Andrijono knygų paroda (4)

Renginio „Pavasarinė mūza“ metu, Gelgaudiškio dvaro rūmuose atidaryta žurnalisto Antano Andrijono knygų paroda. Ją sudaro apie 70 knygų, kurios atspindi žurnalisto bibliografiją: autorinės knygos, kolektyviniai darbai, žurnalisto sudarytos knygos, kitų autorių knygos, kuriose spausdinami jo straipsniai ar nurodomos nuorodos į juos, cituojamos jų ištraukos, skelbiami autoriniai eilėraščiai ar atskiri jų posmai, pateikiamos žurnalistinės veiklos nuotraukos.

2016-04-08Julijonas Petronis: Č I A - L I E T U V A

Naujas ukmergiečio kolegos Julijono Petronio eilėraštis "Č I A - L I E T U V A".

2016-04-07Alfonsas Pipiras: ilgais gyvenimo keliais su žurnalistika

Daugelį metų žurnalistu dirbęs Alfonsas Pipiras išleido atsiminimų knygą “Audringo gyvenimo akimirkos”. Prisipažinsiu, kad paėmęs šia memuarų knygą į rankas pagalvojau, ar autorius, kaip daugelis tokio žanro rašytojų nenuėjo lengviausiu keliu - sausokai vardijo biografinius faktus, bėrė skaičių virtines. Džiaugiuosi, kad šioje knygoje taip nėra. Joje labai sodria kalba aprašomos A. Pipiro ir jo artimųjų gyvenimų peripetijos.

2016-03-27Alfonsas Kairys: Miniatiūros

Kolega Alfonsas Kairys: Miniatiūros

2016-03-17Išminties, pažangos ir gerumo kryptimi. Kai kurios mintys perskaičius Algio Juozo Kustos knygą „Pagyvenkime kitaip“ (3)

Mūsų kolega Algis Juozas Kusta išleido publicistinių pamąstymų ir „pašnekesių iš besikeičiančio laiko“ knygą „Pagyvenkime kitaip“ (Gairės, 2016. Skaitytojas joje randa mūsų nesenos istorijos įvykių, politinio vyksmo atgarsių ir nesenstančios gyvenimo išminties, randa ir skatinimą kritiškai mąstyti.

2016-02-29Kolegos Zino Jono Kazėno kūryba: kas ten, anapus gėrio ir blogio? (3)

Vilniaus Karininkų Ramovėje surengta didelė žinomo fotomenininko, Lietuvos žurnalistų sąjungos nario Zino Jono Kazėno darbų paroda, kuri byloja apie kolegos Zino posūkį iš fotografijos dokumentikos ir fotomeno į modernizmo bei postmodernizmo meninę kūrybą. Kas yra dokumentinė fotografija visiems gerai žinoma. Įprastu dalyku mums tapo ir fotomenas. Tačiau modernizmo ar postmodernizmo menas dažniausiai yra neįskaitomas, o etinės ir estetinės meno kategorijos įgauna naują prasmę.

2016-02-07Alfonsas Kairys: Miniatiūrų pasaulyje

Kolega Alfonsas Kairys šį kartą atsiuntė pluoštelį naujų miniatiūrų.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media