2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2011-06-01Politiko, žurnalisto, kalinio, poeto kelias

Vakare dalyvavo literatūros kritikai Alfredas Guščius ir Stasys Lipskis, kurio leidykla Žuvėdra išleido jau maždaug 10-tą šio politiko, žurnalisto, rašytojo (LŽS ir RS sąjungų nario), Lietuvos Nepriklausomybės akto signataro Gintauto Iešmanto knygą. Tik šį kartą ne poeziją, ne poemą, o esė. Jau antrą tokio žanro knygą. kuri tarsi tęsinys ankstesnės „Rodanti kelią, teikianti prasmę: kalba ir mes" (2006).

2011-05-25S. Paškevičiaus “Nepriklausomybės diena” – jubiliejinė paroda

Rytoj, gegužės 26 d. 17 val. LRT klube (S. Konarskio g. 49) bus atidaryta jubiliejinė kolegos Stasio Paškevičiaus fotografijų paroda „Nepriklausomybės diena". Paroda, kurią verta pamatyti kiekvienam.

2011-05-19Konkursas „Darni miesto plėtra" pristatytas Kaune

Kovo pabaigoje paskelbtas konkursas „Darni miesto plėtra", kurį rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS), Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) ir Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA), pristatytas Kauno miesto savivaldybėje. Iki metų pabaigos apskritųjų stalų diskusijos su naujais miestų vadovais, naujomis tarybomis, vietos bendruomene ir žiniasklaida vyks Šiauliuose, Panevėžyje, Vilniuje, taip pat Alytuje, Marijampolėje, Kupiškyje, Anykščiuose, Rietave, Palangoje ir Šventojoje.

2011-05-18Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kviečia dalyvauti konkurse Lorenzo Natali premijai laimėti

Pasaulinę spaudos laisvės dieną Komisija paskelbė žurnalistų konkursą 2011 m. Lorenzo Natali premijai laimėti. Premija skiriama už geriausius rašytinius, radijo ir televizijos žurnalistų darbus vystymosi, demokratijos ir žmogaus teisių visame pasaulyje tema.

2011-05-18Naujas projektas - Nepriklausomos Lietuvos žiniasklaidos enciklopedija (2)

Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija nutarė išleisti „Nepriklausomos Lietuvos žiniasklaidos enciklopediją". Jau sudaryta Redakcinė kolegija. Į ją įeina: Dainius Radzevičius (pirmininkas), Aurelija Arlauskienė, Edmundas Juškys, Povilas Sigitas Krivickas, Vidas Mačiulis, Žygintas Pečiulis, Domijonas Šniukas ir Aldona Žemaitytė. Paskirti ir trys redaktoriai - sudarytojai: Genovaitė Burneikienė, Vytas Urbonas ir Vytautas Žeimantas.

2011-05-05Lietuvos televizija skelbia laidų konkursą

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija skelbia televizijos laidų konkursą. Kūrėjai kviečiami siūlyti laidas, skirtas socialinės tematikos analizei bei pilietiškos visuomenės ugdymui, nacionalinės kultūros puoselėjimui ir populiarinimui, visuomenės ekologinės kultūros ugdymui, taip pat laidas apie Europos ir pasaulio kultūros įvairovę.

2011-05-02Naujas projektas: žurnalistų - poetų knyga

Kviečiame kolegas žurnalistus, kuriančius ir poeziją, sudalyvauti naujame projekte - Žurnalistų - poetų knygos leidime. Kviečiami visi, kam nesvetima poetinė kūryba, kas jau skelbė savo eilėraščius, kas iki šiol dar rašė „į stalčių", tačiau jau pajuto, kad galima juos paskelbti ir viešai..

2011-04-08Žurnalistikos patriarchui Liubomirui Viktorui Žeimantui - 80 metų!

Šių metų balandžio 12 dieną žurnalistikos patriarchui docentui daktarui Liubomirui Viktorui Žeimantui sukanka 80 metų. Šią gražią sukaktį jubiliatas pasitinka kūrybiniuose ieškojimuose, prie naujos knygos rankraščio.

2011-04-06Naujas paveldo žinių šaltinis

Tėvynės pažinimo draugija, telkdama tautos paveldo puoselėtojus, 1989-2009 metais leido Lietuvos etnokultūrinio pažinimo laikraštį "Gimtinė". Nuo pernai ėmėsi naujo leidybos projekto „Į savasties aruodą - brandūs paveldo grūdai", užsimojusi kasmet sudaryti ir išleisti gyvosios istorijos ir kultūros atminties metraštį. Kovo pabaigoje skaitytojai sulaukė šios nevyriausybinės organizacijos išleisto pirmojo Tautotyros metraščio 2010 m. tomo.

2011-03-29Pora minčių apie mūsų enciklopedijos leidimą

Gerbiami kolegos, visų pirma sveikinu visus, pagaliau išdrįsusius imtis tokio rimto darbo - savos enciklopedijos leidimo. Džiugu, kad kolega Vytas Urbonas, turintis patirtį leisti panašias knygas, ėmėsi šio darbo, ir jau paruošė vardyno projektą, kuriam iš principo galima būtų pritarti. Džiugu, kad kolega Dainius Radzevičius jau subūrė bendraminčius į vieną darnų kolektyvą - redakcinę kolegiją, kad jau yra ir realūs žmonės, galintys sudaryti šį leidinį.

2011-03-03Kviečiame studentus rašyti straipsnius ir kurti filmus tarptautiniam konkursui apie migraciją

Tarptautinė migracijos organizacija ir Vilniaus Universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos institutas skelbia tarptautinį konkursą „Dėmesio centre - migrantai" (angl. "Migrants in the Spotlight") visų aukštųjų mokyklų studentams, kurie domisi migracijos ir integracijos tema.

2011-02-09J. Vėlyvio "Lužtvės" filosofinė poetika

Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Jonas Vėlyvis debiutavo nediduke 100 puslapių eilėraščių knygele „Lūžtvė". Tai buvo staigmena net artimiausiems jo draugams. J.Vėlyvis plačiajai visuomenei daugiausiai žinomas kaip socialinių mokslų daktaras, nuosekliai besigilinantis į ekonomikos problemas, parašęs keliolika knygų (didžiuma jų - vadovėliai moksleiviams ir studentams), aktyviai dalyvaujantis žiniasklaidoje su analitiniais, publicistiniais straipsniais. Kaip meteoras švystelėjo ir literatūrinėje padangėje su romanu „Neleisk mūsų gundyti", kuris Čikagoje surengtame pasaulio lietuvių rašytojų konkurse mūsų tautiečių išeivijos tema laimėjo pirmąją premiją, aplenkęs kai kuriuos žinomus respublikos prozininkus ir poetus. Galbūt ši sėkmė paskatino J.Vėlyvį toliau gilintis į literatūrą, kitas meninės kūrybos sritis, išbandyti plunksną poezijoje.

2011-02-08Elektroninėje knygoje - Rusijos žurnalistų likimai

Ką reiškia būti žurnalistu nelaisvoje ar ne visai laisvoje šalyje? Kartais ieškant atsakymo į šį klausimą nereikia eiti toli. Žurnalisto ir politikos apžvalgininko, Lietuvos žurnalistų sąjungos nario Viktoro Denisenko elektroninė knyga „Spėti pabėgti iš Rusijos: žurnalistai ir autoritarizmas" nagrinėja skirtingų dėl politinių motyvų Rusiją palikusių arba tiesiog iš jos išvarytų žurnalistų istorijas. Tarp knygos herojų, kuriuos autorius dalija į „spėjusius" ir „nespėjusius", yra Andrejus Babickis, Jelena Tregubova, Natalija Morar, Ana Politkovskaja, Michailas Beketovas ir kt.

2011-01-25Trečioji žurnalisto Ipolito Skridlos poezijos knyga

Atrodo visai neseniai rašiau straipsnį „Žinomam spaudos darbuotojui, poetui ir ekonomistui Ipolitui Skridlai - 70!", o štai ir vėl tenka rašyti apie šį neramios sielos ir labai kūrybingą žurnalistą, nes rankose laikau naują jo poezijos rinkinį „Gyvenimo tarpsniai".

2010-12-08Žurnalisto A.Rakausko kalėdinė dovana gerbėjams- knyga „Gustavo receptai“

10 metų Lietuvos televizijos vaikams „Gustavo enciklopedija“ šeimininkas Gustavas savo virtuvėlėje ruošė skaniausius patiekalus. Tokius skanius, kad ragaudamas net nuo kėdės nuvirsdavo. O dabar Gustavas paruošė savo vardo receptų knygą „Gustavo receptai“ – kad ir Jūs iš koto išvirstumėte. Ta proga gruodžio 15 d. 17 val. (trečiadienį) kviečiame didžiuosius ir ypač mažuosius Gustavo gerbėjus į knygos pristatymą LRT klube. Dalyvaus ir pats Gustavas (žurnalistas, laidų “Gustavo enciklopedija” kūrėjas Audrius Rakauskas), kuris Jums šį bei tą paporins ir galės padovanoti autografą ant knygos.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media