2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas

 

2013-09-20Pirmadienį Žurnalistų namuose -  (2)

"Žurnalistų klubas" rengia diskusijas Žurnalistų namuose. Pirmadienio diskusijos tema: “Ar elektronikos ir baterijų atliekų tvarkymas 2014-2020 m. perspektyvoje yra pakeliamas Lietuvos verslui?” Laikas ir vieta: Rugsėjo 23 d., pirmadienį, 18 val. Žurnalistų namai, Jogailos g. 11 (III a.), Vilnius Kviečiame kolegas dalyvauti.

2013-09-19Žurnalistų namuose praktinis seminaras ir susitikimas su Sodros ir Mokesčių inspekcijos atstovais (1)

Š.m. 24 d. 13 val. Lietuvos Žurnalistų Sąjungos iniciatyva Žurnalistų namuose Vilniuje, Jogailos g. 11 (III a.) organizuojamas praktinis seminaras ir susitikimas su Sodros ir Mokesčių inspekcijos atstovais, kurie geranoriškai sutiko išaiškinti privalomųjų mokesčių mokėjimo tvarką asmenims dirbantiems pagal autorines sutartys, individualios veiklos pažymas bei verslo liudijimus. Seminaro metu bus kalbama ir paaiškinta kokio dydžio pensijos mūsų laukia ir kaip bus įskaitytas darbo stažas.

2013-09-05Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos konferencija – Žurnalistų namuose  (1)

Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos konferencija įvyks Žurnalistų namuose, rugsėjo 26 d., 12.00 val. Visus NŽKA narių dalyvavimas būtinas.

2013-09-03Žurnalistų namuose – Zino Kazėno fotografijos paroda (7)

Dabar Žurnalistų namuose eksponuojamos jo fotografijos, darytos Lietuvos Atgimimo laiku, 1988–1991 metais. Tada jis buvo Sąjūdžio Informacinės Agentūros (SIA) fotografas. Per trejus metus apsilankė 250-yje mitingų ir akcijų, vykusių Lietuvos miestuose ir miesteliuose, sukaupė daugybę medžiagos. Apie tų dienų įvykius Z. Kazėnas yra surengęs net 78 fotografijos parodas Lietuvoje ir kitose valstybėse. Didžiausios ir įspūdingiausios parodos, autoriaus nuomone, buvo Vengrijoje, Latvijoje, Vokietijoje, Suomijoje, Estijoje ir JAV. Tai buvo vienas didžiausių autorinių projektų jo kūrybinėje veikloje.

2013-08-31Žurnalistų namuose - knygos „Raudonoji Dalia“ pristatymas (4)

Š. m. rugsėjo 4 d. dieną 17 val. „Žurnalistų namuose“ (Jogailos g. 11, Vilnius) vyks kūrybinis vakaras, kurio metu spaudos ir televizijos žurnalistė Rūta Janutienė (Grinevičiūtė) pristatys savo naujausią knygą "Raudonoji Dalia". Vakaro metu numatoma gyva diskusija su autore apie knygos atsiradimo aplinkybes, svarbiausius akcentus ir detales. Kviečiami dalyvauti kolegos žurnalistai. Vietų kiekis ribotas (dalyvauja tie, kas pirmieji užsiregistruos).

2013-07-29Žurnalistai Vilniuje ir Kijeve surengė telekonferenciją “Kieno rankose Ukrainos eurointegracija?”  (4)

Vilniuje įsikūrę Žurnalistų namai ir Kijevo spaudos klubas buvo sujungti Skype ryšiu ir įvyko turininga telekonferencija. Tai pirmasis tokio tipo žurnalistų bendruomenių organizuojamas renginys, kuriame dalyvavo beveik po 10 atstovų iš kiekvienos šalies.Telekonferencijos metu buvo pasidalinta įžvalgomis, pastebėjimais, kritika ir pasiūlymais. Žurnalistai pasidalino mintimis kas galėtų padėti Ukrainai įstoti į Europos sąjungą ir kas trukdo tai pasiekti. Įdomių patarimų kaip reikėtų ukrainiečiams plėtoti kelią į Europos Sąjungą davė ir mūsų Seimo nariai Kęstutis Masiulis ir Egidijus Vareikis, Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitekūnas.

2013-07-23Vilnius – Kijevas: žurnalistų Skype konferencija (1)

Mieli kolegos, rytoj, liepos 24 dieną 17.30 val. Vilniuje įsikūrę Žurnalistų namai ir Kijevo spaudos klubas Ukrainos sostinėje bus sujungti Skype ryšių ir vyks telekonferencija. “Tai pirmasis tokio tipo renginys, kuriam dalyvaus maždaug po lygiai diskusijų atstovų kiekvienoje šalyje, - sako Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

2013-07-23Du prasmingi žinomo žurnalisto ir aplinkosaugininko Juozo Stasino jubiliejai (11)

Vakar naujuose Žurnalistų namuose buvo šventiška nuotaika. Susirinko kolegos žurnalistai, atėjo ir šio šurmulio kaltininkas kolega Juozas Stasinas. Šiaip jis mums gerai pažįstamas, tačiau dabar norėtųsi jį išsamiau pristatyti, nes tam yra ir rimta proga. Juozas Stasinas – Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narys, laikraščio „Tėviškės gamta“ vyriausiasis redaktorius, nusipelnęs Lietuvos gamtos apsaugos darbuotojas, Česlovo Kudabos ir Juozo Kazicko premijų laureatas - pažymi savo gimimo 75-metį ir savo žurnalistinės bei gamtosauginės veiklos 50-metį.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media