2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas

 

2022-07-15Nauja Česlovo Skaržinsko publicistikos knyga „Gudakiemis – senas dzūkų kaimas“

Knyga – apie žymų Varėnos rajono Merkinės seniūnijos kaimą – Gudakiemį. Neseniai beveik 300 gyventojų turėjęs kaimas, šiandien labai ištuštėjęs. Jame neliko pašto, pradinės mokyklos, net bibliotekos. Kaimas davė Lietuvai garsius knygnešius Kazį Barysą, Scholastiką ir Martyną Milius, 17 savanorių, ginusių Lietuvos nepriklausomybę, keturis partizanus brolius Ivanauskus, pokaryje žuvusius nelygioje kovoje su okupantu.

2022-06-11Marija Gimbutienė: Senoji Europa, antrasis leidimas

Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras pristato garsios lietuvių kilmės archeologės ir archeomitologijos pradininkės Marijos Gimbutienės knygos „Senoji Europa“ antrąjį tiražą (pirmasis leidimas pasirodė 1996 metais). Ši knyga – tai dovana Lietuvos skaitytojams, kurią autorė įteikė būdama pačioje kūrybinės brandos viršūnėje.

2022-06-01Knygos „Olga: Schwede. Švedė. Ra. Deo. Dubeneckienė. Kalpokienė“ sutiktuvės Vilniuje

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus 2022 m. birželio 8 d. 18 val. kviečia į knygos „Olga: Schwede. Švedė. Ra. Deo. Dubeneckienė. Kalpokienė“ sutiktuves.

2022-05-15Žurnalistas Audrius Skačkauskas kalba ir širdimi (2)

Panevėžiečio žurnalisto Audriaus Skačkausko gyvenimo enciklopedija pasipildė trečiąja miniatiūrų, novelių apie gyvenimą knyga „Neleisk angelui nukristi nuo peties-3“. Autoriaus manymu, šioje, trečiojoje knygoje, savo istoriją papasakojus ir žmonai Aušrai – gyvenimo meilei, įkvėpėjai ir angelui sargui, - knyga tapo pilna ir išbaigta.

2022-05-11Nepaisant pasaulyje vykstančių kataklizmų, likimų katilai nenustojo virę

. Novelių rinkinį „Likimo katilai“ išleidusi Renata Rehnstedt įsitikinusi, kad laikui bėgant skiriasi tik priemonės ir kūnas, o angelų ir demonų kovos, žmonių jausmai – lieka tie patys.

2022-05-05Liudo Mažylio knygos „Europos pusdiplomis“ pristatymas

Gegužės 9-ąją, Europos dienos proga, 18 val. Europos Parlamento narys prof. Liudas Mažylis Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pristatys savo naują knygą „Europos pusdiplomis“. Renginys atviras visai visuomenei, jo metu bus proga padiskutuoti apie pastarojo laikotarpio Europos politinius įvykius ir iššūkius.

2022-04-29Jonas Laurinavičius: „Tarp vėjų keturių“ (4)

Naujojo lanko“ leidykla Kaune išleido žurnalisto ir rašytojo Jono Laurinavičiaus poezijos knygą „Tarp vėjų keturių“ (102 p.). Tai miniatiūriniai eilėraščiai, parašyti 2017-2021 metais. Kolega juos įvardija peržvalgomis, paatviravimais, pajautomis. Šalia jų sudėti ir humoristiniai pastebėjimai, savišaipiai ar eleginiai posmai.

2022-04-29Selemonas Paltanavičius: „Žvėrys ir žvereliai“ (12)

„Leidykla ,,Alma litera” išleido naują mūsų kolegos Selemonos Paltanavičiaus knygą „Žvėrys ir žvereliai“.

2022-04-14Remigijaus Vilkaičio knygos „Vladas Sipaitis. Dienoraščiai, prisiminimai, laiškai“ pristatymas

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus balandžio 20 d. 18 val. kviečia į Remigijaus Vilkaičio knygos „Vladas Sipaitis. Dienoraščiai, prisiminimai, laiškai“ pristatymą Lietuvos nacionalinėje Mažvydo bibliotekoje.

2022-04-10Jonas Laurinavičius: Džiaugiuosi, kad man buvo lemta savo žurnalistine plunksna prisidėti prie Jo Eminencijos gerumo ženklų garsinimo… (3)

Kaune, „Naujojo lanko“ leidykla išleido žinomo žurnalisto, rašytojo, aktyvaus LŽS Senjorų klubo nario Jono Laurinavičiaus knygą „Su gerumo ženklu“. Ji skirta kardinolui Vincentui Sladkevičiui, jo gimtinei, giminei, memorialinėms vietoms, menančioms kardinolo žingsnius.

2022-03-22Žurnalistas Alvidas Jancevičius: Garsių asmenybių pėdsakai Tauragėje

Iš savo kolegos, žurnalisto Alvido Jancevičiaus gavęs naują jo knygą (”Užmirštasis Tauroggenas”, išleido Tauragės krašto muziejus “Santaka”, 352 psl.), pirmiausia pasidžiaugiau jos solidumu, apimtimi, nepriekaištingu dizainu. Bet pradėjęs skaityti – negalėjau atsitraukti: tiek daug čia įdomybių, man nežinomų faktų.

2022-03-19Visur ir visada – būti tarp žmonių

Taip pavadintas įžanginis straipsnis naujoje žurnalisto Jono Laurinavičiaus knygoje „Po laiminga žvaigžde“. Autorius prisipažįsta, kad su žurnalisto bloknotu jis per gyvenimą žygiuoja štai jau septyniasdešimt metų. Per šį laikotarpį sutikta begalė gražių žmonių, įsimintinų asmenybių. Iš tų šimtų sutiktųjų naujoje autoriaus knygoje spausdinama apie trisdešimt portretų bei esė

2022-03-08ESLI - naujas esperanto - lietuvių kalbų žodynas

Iš spaudos išėjo didelės apimties Gedimino Degėsio sudarytas „Esperanto – lietuvių kalbų žodynas“ ( Sutrumpintai ESLI ). Tai iki šiol didžiausias ir solidžiausias Lietuvoje išėjęs tokio pobūdžio žodynas, kuriame yra apie 40000 žodžių, jo apimtis 504 puslapiai. Žodyno tiražas šiems laikams yra gana didelis - 2000 egz.

2022-02-24Leidykla „Homo liber“ į Vilniaus knygų mugę atsiveža per 20 naujienų

Leidykla „Homo liber“ į atsinaujinusią tarptautinę Vilniaus knygų mugę atsiveža per 20 naujienų ir kviečia skaitytojus į susitikimus su 8 lietuvių ir užsienio šalių poezijos, prozos, esė knygų autoriais.

2022-02-23Dr. Algirdas Matulevičius: vydūniečiai apie genialųjį Vydūną. 3 dalis

Dar didesnė Vydūnui ir jo tėvynainiams nelaimė – SSRS raudonosios armijos įsiveržimas į Rytų Prūsiją (pirmiausia į Mažąją Lietuvą) ir vykdomas civilių gyventojų genocidas. Visi – nuo vaikų iki senelių laikomi fašistais. Ir nuo tų fašistų- nacių nukentėję lietuvininkai.

2022-02-21Alfonsas Eidintas: Antanas Smetona ir Justas Paleckis istorijos dramoje

Alfonsas Eidintas: Antanas Smetona ir Justas Paleckis istorijos dramoje Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras pristato naująją istoriko Alfonso Eidinto knygą „Antanas Smetona ir Justas Paleckis istorijos dramoje. Prezidento vairuotojo užrašai“. Maloniai kviečiame į šios knygos sutiktuves Vilniaus knygų mugėje vasario 27 d. 14 val. Konferencijų salėje 5. 2. Renginyje dalyvauja Alvydas Jokubaitis, Alfonsas Eidintas, leidyklos atstovai.

2022-01-29Kęstučio Grigaliūno paroda ir knyga „Lietuvos žydai, grįžę iš nacių konclagerių“

2022 m.sausio 26 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko Lietuvos kultūros ir meno premijos laureato Kęstučio Grigaliūno parodos atidarymas,ir jo knygos „Lietuvos žydai, grįžę iš nacių konclagerių“ pristatymas ir diskusija.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media