2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas

 

2020-05-23Jonui Staseliui įteiktas medalis “Už nuopelnus žurnalistikai” (1)

Medalis “Už nuopelnus žurnalistikai buvo įteiktas mūsų kolegai Jonui Staseliui už asmeninį svarų indelį ginant ir plėtojant spaudos ir žodžio laisvę.

2020-05-20 Žiniaskaida: politikų pažadai karantino eteryje – apšilimas prieš rinkimus?

Sena kaip pasaulis taisyklė byloja, jog komunikacija prieš rinkimus – tai vienas stipriausių įrankių, įgalinantis politikus perduoti savo idėjas, pelnyti rinkėjų prielankumą, įrodyti konkurencinį pranašumą. Tiesa, šiuo metu šalyje besitęsiantis karantinas daugeliui politikų užkirto kelią nuosekliai pradėti rinkiminę kampaniją, todėl eteryje dažniau nei kasdien šmėžuoja ir pandemijos akivaizdoje save pristato vis tie patys veidai.

2020-05-16Vinco Kudirkos premijos laureatė Rita Aleknaitė-Bieliauskienė: apie save ir žiniasklaidą  (2)

Šiemet Vinco Kudirkos premiją skirta Ritai Aleknaitei-Bieliauskienei už meninės publicistikos darbus: dokumentinius filmus „Žmogus su laiko žyme. Kompozitorius Vytautas Laurušas", „Dainos galia. Chorų dirigentas Lionginas Abarius", „Žiemgalos dainius. Algimantas Vincentas Raudonikis", „Scenos ąžuolas. Jonas Stasiūnas" ir monografiją „Žiemgalos dainius. Algimantas Vincentas Raudonikis".

2020-05-12Žurnalistų dėmesiui: renginiai, skirti Lietuvos Seimo 100-osioms metinėms

Steigiamojo Seimo ir Lietuvos Respublikos 100-metis šią savaitę bus paminėtas Seime ir kitose simboliškai susijusiose vietose.

2020-05-11Seime dirbti vėl galės ilgalaikes akreditacijas turintys žurnalistai. Atveriamas Seimo lankytojų centras ir atnaujinamas tiesioginis gyventojų aptarnavimas

Seimo kanceliarija, reaguodama į Vyriausybės paskelbtas karantino švelninimo sąlygas, atnaujina tiesioginį gyventojų aptarnavimą ir darbą Seimo lankytojų centre. Dirbti Seime galės ilgalaikes akreditacijas turintys žurnalistai. Apie galimus pokyčius žurnalistai bus informuoti.

2020-05-07Priimtos Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo pataisos

Seimas priėmė Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIIP-3010(3), kuriomis nutarta naujai reglamentuoti LRT valdymo, veiklos klausimus, LRT pareigas, teises ir atsakomybę.

2020-05-07Audrys Antanaitis: sveikinu su Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena

"Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga nuoširdžiai sveikiname lietuviško žodžio skleidėjus, kalbėtojus, rašytojus, klausytojus! Visi esame bendradarbiai kurdami, vertindami ir puoselėdami savo kalbą, ir nuo mūsų visų pastangų priklausys, kokia ji yra ir kokia bus," sako Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkas Audrys Antanaitis.

2020-05-07Seimo Pirmininkas Viktoras Pranskietis sveikina Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga

„Nūdienos aktualijos liudija, kad laisva žiniasklaida, nepriklausoma žurnalistika, nevaržoma spauda yra svarbiausi pagrindai, kuriais remiamės savo kasdienybėje, o bendrame kontekste gelbėjamės nuo propagandos ir dezinformacijos. Tai, kaip drąsiai stojate vienoje linijoje su kovotojais, yra nepamainomai kilnu ir gerbiama. Tegu Jūsų žodžių sklaida niekad nestokoja laisvės!“ – sako Seimo Pirmininkas.

2020-05-05LRT metų žodžiais išrinkti „koronė“ ir „šimonėda“ (1)

Minėdama Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną LRT kvietė gyventojus rinkti LRT žodį ir posakį – siūlyti įdomius, netradicinius, tarmiškus, naują reikšmę įgavusius žodžius bei posakius, kuriuos išgirdo LRT televizijos ir radijo programų laidose ar perskaitė LRT.lt portale per pastaruosius metus.

2020-04-21Aktuali informacija kultūros sektoriui, nukentėjusiam nuo COVID-19 viruso protrūkio

Čia skelbiama informacija apie priemones, aktualias kultūros sektoriui, dėl kurių įgyvendinimo yra priimti sprendimai ir suderintas reikiamas finansavimas. Informacija bus atnaujinama priėmus sprendimus dėl kitų priemonių.

2020-04-09„Facebook“ ir Europos žurnalistikos centras steigia fondą, kuris rems Europos vietinę žiniasklaidą koronaviruso krizės metu

Vietinė žiniasklaida ir žurnalistai COVID-19 pandemijos metu žmonėms yra ypač svarbūs – iš jų sužinoma kritiškai svarbi informacija apie viruso plitimą ir apie tai, kaip apsaugoti savo draugus, šeimas bei bendruomenes. Žiniasklaida koronaviruso pandemijos metu dirba ypač sudėtingomis sąlygomis, maža to, dabartinė ekonominė krizė jai smogė pirmiausia. Atsižvelgiant į sudėtingą situaciją, šiandien įsteigtas Europos žurnalistikos COVID-19 paramos fondas, kurio paramą galės gauti vietinė Europos šalių, taip pat ir Lietuvos, žiniasklaida.

2020-04-09Kompleksinei kultūros sektoriaus skatinimo programai – 5 mln. eurų

Sprendžiant dėl COVID-19 viruso protrūkio kilusias kultūros sektoriaus problemas, Vyriausybė pritarė Kultūros ministerijos siūlymui kompleksinei kultūros sektoriaus skatinimo programai papildomai skirti 5 mln. eurų.

2020-03-28LŽS advokato Nerijaus Kasiliausko atsakymai žurnalistams į šiuo metu dažniausiai užduodamus klausimus

Dėl paskelbto karantino susiklosčius sudėtingai situacijai redakcijose ir daugėjant paklausimų dėl teisinių darbo santykių reguliavimo. LŽS narius konsultuoja ir jų teises gina advokatų kontora Triniti, su kuria nuolatinio bendradarbiavimo sutartis pasirašyta siekiant stiprinti LŽS narių teisių gynimą. Dabar - advokato Nerijaus Kasiliausko atsakymai žurnalistams į šiuo metu dažniausiai užduodamus klausimus.

2020-03-20LRT sudarė maršrutų žemėlapius, kaip Lietuvoje keliavo koronavirusu užsikrėtę asmenys (2)

Maršrutus LRT Tyrimų skyriaus žurnalistai sudarė pagal Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) turimą informaciją, kaip po šalį judėjo naujuoju koronavirusu COVID-19 užsikrėtę asmenys. Žemėlapį galima rasti LRT.lt, duomenys nuolat atnaujinami. Pasitikrinkite, ar jūsų ten tuo pačiu metu nebuvo.

2020-03-17Keturių žinasklaidos asociacijų kreipimasis DĖL KORONAVIRUSO ĮTAKOS LIETUVOS ŽINIASKLAIDOS SEKTORIUI

Asociacijos “Nacionalinė spauda”, Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos, Lietuvos radijo ir televizijos asociacijos ir Interneto žiniasklaidos asociacijos kreipimasis į Lietuvos Respublikos Prezidentūrą, Lietuvos Respublikos Vyriausybę ir Lietuvos Respublikos Seimą DĖL KORONAVIRUSO ĮTAKOS LIETUVOS ŽINIASKLAIDOS SEKTORIUI.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media