2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas

 

2018-06-28 Ipolitas Skridla: dovana Respublikos jubiliejui (1)

Kolega Ipolitas Skridla mus visus sveikina su Lietuvos Respublikos šimtmečiu ir siunčia savo eilėraštį "Dovana Respublikos jubiliejui".

2018-06-25Žurnalistė Jadvyga Godunavičienė: dainuojanti moteris

Mūsų kolegė, LŽS narė Jadvyga Giedraitė-Godunavičienė išleido naują knygą “Vėjas į veidą”, kurią spaudai parengė irgi LŽS narė, prof. dr. Rita Aleknaitė-Bieliauskienė. Ta proga skelbiame jos parašytą knygos įžangą ir LŽS svetainės redaktoriaus Vytauto Žeimanto komentarą.

2018-06-21Ipolitas Skridla: JONINIŲ BURTAI (2)

Kolega Ipolitas Skridla mus visus sveikina su visaliaudine švente - Joninėmis ir siunčia savo eilėraštį JONINIŲ BURTAI.

2018-06-15Žurnalistė ir rašytoja Loreta Jastramskienė ir jos Grįžulo Ratai (2)

"LŽS ir NŽKA narė, rašytoja Loreta JASTRAMSKIENĖ išleido ketvirtąją knygą „Bilietas į Grįžulo Ratus“. Šįkart tai – ne romanas, o dvylika esė. Knygoje nemažai vietos skiriama tremties temai. Šiandien „XXI amžiuje“ su jos autore, mano studijų Vilniaus universitete kurso drauge, apie tai ir kalbuosi", - sako kaunietis žurnalistas Romas Bacevičius.

2018-06-13Kolegės Aidos Vėželienės paroda Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje  (2)

Birželio 22 d. 14 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Meno erdvėje, V aukšte) įvyks mūsų kolegės, LŽS ir NŽKA nares Aidos Vėželienės parodos "Įkvėpimas" pristatymas.

2018-05-23Nauja kolegos Antano Andrijono knyga - „Sūduvos šiaurė. Šakiai“ (1)

Nauja žurnalisto, poeto ir aktyvaus kraštotyrininko Antano Andrijono knyga „Sūduvos šiaurė. Šakiai“ buvo pristatyta Šakių kultūros centre, kur vyko renginys „Sugrįžau į gimtinę“.

2018-05-20Kolegos Alberto Vaidilos paroda „Kosminis -kiaušinis“ - Vilniaus karininkų ramovėje (2)

Gegužės 18 d. Vilniaus karininkų ramovėje (Pamėnkalnio g. 13, Vilnius) atidaryta Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asocoacijos nario, dailininko Alberto Vaidilos abstrakčių darbų paroda „Kosminis kiaušinis“.

2018-05-15Kviečiame į kolegos Alberto Vaidilos parodą “Kosminis kiaušinis”

Vilniaus įgulos karininkų ramovėje (Pamėnkalnio g. 13) eksponuojamas kolegos Alberto Vaidilos autorinių darbų ciklas „Kosminis kiaušinis“. Parodos oficialus atidarymas šį penktadienį – gegužės 18 d. 15 val. Kviečiame!

2018-05-11Antanas Šimkūnas: UŽ TRISPALVĖS IŠKĖLIMĄ – SIBIRAS

Kas suskaičiuos, kiek žmonių Lietuvoje sovietų okupacijos metais nukentėjo dėl trispalvės vėliavos iškėlimo Vasario 16 – ąją, kiek buvo užvesta bylų, kiek areštuota, ištremta, priversta bėgti iš Lietuvos?

2018-05-09Albertas Vaidila: Kazimiero ir Jono Jackevičių tapybos inspiracijos

Jaunas tapytojas Kazimieras Jackevičius parodą ,,Atminties kaleidoskopas“ Vilniaus įgulos karininkų ramovėje surengė kartu su savo tėvu Jonu Jackevičiumi, kurį visuomenė pažįsta ne tik kaip dailininką, bet ir kaip žurnalistą, poetą, LŽS ir NŽKA narį. Ekspozicijoje apie penkiasdešimt kūrinių.

2018-05-04Kolega Jeronimas Laucius: EMOCYTĖS (1)

Šias "Emocites" LŽS svetainei atsiuntė mūsų kolega žurnalistas, rašytojas, lektorius, leidyklos „Trys žvaigždutės“ vadovas Jeronimas Laucius.

2018-04-24Jono ir Kazimiero Jackevičių paroda ,,Atminties kaleidoskopas“

Vilniaus Karininkų ramovėje (Pamėnkalnio g. 13) LŽS ir NŽKA narys, kolega Jonas Jackevičius pristato savo tapybos darbus, kurie eksponuojami drauge su Kazimieru Jackevičiumi parodoje ,,Atminties kaleidoskopas“. Kviečiame į ekspozicijos pristatymą, kuris įvyks balandžio 28 d., šeštadienį, 16 val.

2018-04-06kolegos Alfonso Čepausko fotokoliažų KELIONIŲ MIRAŽAI paroda

Mokslo akademijos turistų klube (Gynėjų g. 4 Vilnius) pradėjo veikti kolegos Alfonso Čepausko fotokoliažų KELIONIŲ MIRAŽAI paroda. Tai kelionių motociklais po Kaukazą, Vidurinę Aziją, Sibirą, Uralą, Tolimuosius Rytus ir kitus regionus daugiakalbiai paveikslai. Juose atsispindi ne tik keliautojai, bet ir vaizdai, objektai, kurie iškyla kaip miražai.

2018-03-28Stasė Zubrickaitė-Mikalajūnienė: tarsi lemtingas šviesos žiburys...

Motina ir mokytojas – brangūs žmonės mūsų gyvenime. Nepamirštami. Tai patvirtina ir nepailstančio žurnalisto Jono Laurinavičiaus nauja knyga apie jo literatūros mokytoją Stasę Zubrickaitę-Mikalajūnienę „Taip jau gyvenimas norėjo“.

2018-03-19Jonas Laurinavičius: „Kaišiadorių aidams“ – 70 (1)

Ilgametis "Kaišiadorių aidų" darbuotojas ir redaktorius Jonas Laurinavičius, prisimindamas rajono laikraščio praeitį, parašė eilėraštį, skirtą laikraščio 70-mečiui.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media