2024 m. kovo 30 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas

 

2022-02-23Penktą kartą išrinkti Metų žodis ir Metų posakis

Vasario 21 d. paskelbti penktą kartą Lietuvoje surengtų Metų žodžio ir Metų posakio rinkimų rezultatai. Tradiciškai vyko du balsavimai: visuomenės ir komisijos.

2022-02-04Herbą turės ir lietuvių etninė žemė Mažoji Lietuva (1)

Priegliaus upyne ir Nemuno žemupio žemutinėje dalyje gyvenusių lietuvių skalvių ir nadruvių genčių žemės XIII-XIV a. buvo minimos Lietuvos vardu, nuo XVI a. pradžios vadinamos Mažąja Lietuva, o jos gyventojai lietuviai – lietuvininkų vardu. Plačiąja prasme Mažoji Lietuva tai Klaipėdos krašto ir Karaliaučiaus krašto teritorija kartu paėmus.

2022-01-29Žurnalistų dėmesiui Lietuvos teisė 2021m. ir jos esminiai pokyčiai

2022 m. sausio 26 d. pristatytas metinis teisės pranešimas „Lietuvos teisė 2021: esminiai pokyčiai“, kuriame įvertinti svarbiausi praėjusių metų įvykiai teisės srityje ir pateiktos įžvalgos dėl jų poveikio bei prognozės, ko galime tikėtis 2022 metais. Mykolo Romerio universiteto (MRU) Teisės mokyklos iniciatyva metinė teisės apžvalga pristatoma jau ketvirtąjį kartą.

2022-01-26Korupcijos suvokimo indekse Lietuva gavo 1 balu daugiau, pakilo 1 vieta (2)

2021 m. „Transparency International“ (TI) Korupcijos suvokimo indekso (KSI) tyrime Lietuvai skirtas 61 balas iš 100 galimų ir 34 vieta 180 šalių sąraše. Lietuva užima 13 vietą tarp Europos Sąjungos (ES) valstybių.

2022-01-24Monika Mazur: ką bendro turi žurnalisto ir policininko profesijos?

Kauno rajono policijos komisariato 1-ojo veiklos skyriaus tyrėjų komandai vadovaujančios Monikos Mazur pirmoji specialybė – žurnalistė. Ji baigė viešosios komunikacijos studijas Vytauto Didžiojo universitete ir atliko praktiką viename didžiausių Lietuvos portalų. Šeštus metus policijoje dirbanti pareigūnė sako, kad šiandien darbe jai praverčia ir pirmoji profesija.

2022-01-24„Lietuvos intelektualinio savarankiškumo forumas“: demokratija ir neviešas valdymas

Seimo Ateities komitetas kartu su Martyno Mažvydo biblioteka tęsia „Lietuvos intelektualinio savarankiškumo“ virtualių diskusijų ciklą. Pirmą kartą šiais metais, sausio 19 d., forume buvo svarstyta apie neviešą valdymą, koks tai reiškinys ir kaip jis vertinamas Vakarų demokratijose?

2022-01-12Muzikos salonas: tikrų meno patirčių, nuoširdaus bendravimo erdvė

Muzikos salonas „32 kėdės“ – tai praeities romanų ir šių dienų Europos kultūros sostinėse vis dar gyvų tradicijų įkvėpta vieta. Už jo durų ištirpsta laiko sąvoka, tačiau atgyja kitos patirtys. Salono įkūrėjos šią vietą vadina XXI a. salonu ir tikisi, kad čia užsukusiesiems pavyks patirti tai, ką galėtume vadinti šio, skubos kupino laikmečio priešprieša – sustojimą ir grįžimą prie pačių tikriausių jausmų.

2021-12-04Žurnalistų dėmesiui: kaip pacientai vertina teikiamas sveikatos priežiūros paslaugas ir ką reikia tobulinti

Lietuvoje sveikatos priežiūros paslaugos yra aktualios kiekvienam gyventojui. Ištikus bėdai, bet kuris asmuo gali kreiptis į medikus. Siekiant pagerinti ir nustatyti sveikatos priežiūros paslaugų kokybę Lietuvoje, Mykolo Romerio universiteto (MRU) ir VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų (Santaros klinikos) mokslininkai atliko pacientų tyrimą, kuris parodė aktualiausias teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų problemas. Tyrimas atskleidė, kad COVID-19 pandemija turėjo reikšmingą pokytį sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumo vertinimui.

2021-11-24„Investors‘ Forum“ tyrimas: nerimas dėl politinės aplinkos stabilumo sumažėjęs (5)

Stambiausius ir aktyviausius investuotojus į Lietuvos ekonomiką vienijančios asociacijos „Investors‘ Forum“ tyrimas taip pat parodė, kad į Vyriausybės ir daugumos ministerijų veiklą verslas žvelgia pozityviau negu anksčiau, o nerimas dėl politinės aplinkos stabilumo sumažėjęs. Tačiau augant ekonomikos tempui vis daugiau rūpesčių kelia darbo rinkos problemos.

2021-11-23Kolegos žurnalistai, šventinis maratonas tuština jūsų pinigines? Patarimai, kaip išvengti per didelių išlaidų

Kalėdinis laikotarpis atneša ne tik džiaugsmo, bet ir galvos skausmo: ką padovanoti artimiesiems? Kaip sukurti šventinę nuotaiką ir neišleisti krūvos pinigų? Pasiruošimas šventėms kasmet pareikalauja daug kantrybės, laiko bei finansų, tačiau šių šalutinių efektų galima išvengti.

2021-11-17TILS: Gynybos sektoriaus skaidrumo indekse Lietuva - tarp geriau pasirodžiusių valstybių

„Transparency International“ Gynybos sektoriaus skaidrumo indekse Lietuva gavo 59 balus iš 100 galimų ir pateko tarp geriau jame pasirodžiusių valstybių. Lietuva pateko į C (vidutinės korupcijos rizikos) grupę.

2021-11-15Žurnalistų dėmesiui: Prekių ir paslaugų ženklinimas - ar pirkėjai jį pastebi?

„Sveiki, gerbiami žurnalistai, Dalinuosi pranešimu iš vykusios diskusijos apie prekių ir paslaugų ženklinimą“, - sako Skaidraus verslo iniciatyvos „Baltoji banga“ vadovė Ieva Lapeikienė.

2021-11-12Į komunikacijos rinką ateinanti jaunųjų specialistų karta: „Svarbiausia – įgyti patirties“

Lapkričio 11-osios popietę įvyko komunikacijos ir agentūros „Berta&“ kartu su partneriais organizuoto kūrybinio hakatono studentams finalinis renginys. Šiuolaikiniame meno centre Vilniuje susibūrė 14 atrankos etape geriausiai pasirodžiusių rinkodaros, grafinio dizaino ir kitų komunikacijos sričių studentų, iš kurių kūrybinė sėkmė lydėjo jungtinę Kauno Vytauto Didžiojo universiteto ir Vilniaus universiteto Verslo mokyklos magistrantų komandą – Dovydo Stankevičiaus ir Domanto Bukausko duetui atiteko 1500 Eur piniginė premija.

2021-11-06Susisiekimo ministerija spartins plačiajuosčio interneto plėtrą Lietuvoje

Susisiekimo ministras Marius Skuodis patvirtino itin spartaus plačiajuosčio ryšio plėtros planą, kuris pagreitins elektroninių ryšių infrastruktūros diegimą šalyje. Plane numatyta, kad 2021–2027 metais ne mažesnė kaip 100 Mbps interneto sparta turėtų pasiekti ne tik didmiesčių, bet ir atokių gyvenviečių namų ūkius, viešąsias įstaigas.

2021-11-05Ateities komitetas: biurokratijos įsišaknijimas – mąstymo ar valdymo iššūkis?

Seimo Ateities komitetas lapkričio 3 d. neformalaus Ateities forumo „Intelektualinis Lietuvos savarankiškumas“ virtualioje diskusijoje „Ar Lietuvos Respublika valdoma, ar administruojama?“ aptarė biurokratijos įsišaknijimo problemas, dalijosi įžvalgomis, ar mūsų valstybė yra valdoma veiksmingai, ar jos valdymui sukurtas administravimo aparatas funkcionuoja ekonomiškai.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media