2024 m. gegužes 14 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas

 

2019-10-28Dokumentinio romano „Siena“ pristatymas

Vytauto Čepo dokumentinis romanas „Siena“ – pasakojimas, paremtas tikra istorija, kurios dalyvis – signataras Egidijus Bičkauskas, buvęs Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros ypatingai svarbių bylų tardytojas, Prezidento įkurtos grupės kovai su organizuotu nusikalstamumu vadovas, šiuo metu dirbantis baudžiamosios teisės advokatu. Romanas bus pristatytas Martyno Mažvydo bibliotekoje lapkričio 5 d. 18 val. (Renginių erdvė, III a.).

2019-10-27Knygos „Prie Lietuvos laivyno ištakų. Žmonės ir laivai“ pristatymas

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekos Renginių erdvėje (III aukįras) spalio 29 d. 17 val. bus pristatomas leidinys „Prie Lietuvos laivyno ištakų. Žmonės ir laivai“, rengtas žinyno principu, pateikiant laivyno kūrimo iniciatorių bei dalyvių biografijas ir jūrinių bei pasienio apsaugos laivų, 1921–1940 m. plaukiojusių su Lietuvos vėliava, istorijas. Šią medžiagą papildo autorių parengti straipsniai apie jūrinės idėjos atsiradimą Lietuvoje ir kvalifikuotų jūreivių rengimą Lietuvos laivynui Nepriklausomos Lietuvos metais.

2019-10-27Lietuvos olimpinis judėjimas žurnalistų ir kolekcininkų akiratyje  (1)

Dienos šviesą išvydo neeilinė knyga – ilgoku, bet tuo pačiu ir daug ką pasakančiu pavadinimu “Atkurto Lietuvos tautinio olimpinio komiteto 30 metų (1988 - 2018) jubiliejus kolekcininkų žvilgsniu”. Sukaktines datas priimta įprasminti įvairiai, taip pat ir knygomis apie nuveiktus darbus. Šį kartą pasielgta kitaip – išėjo jubiliejinis leidinys ne apie Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) pasiekimus, atkūrimo istoriją, bet apie tai, kas lydi civilizuotame pasaulyje aktyviai ir produktyviai dirbantį derinį, koks yra LTOK.

2019-10-11Pauliaus Širono poetinės prozos knygos „Laiškai sodininkui“ pristatymas

Spalio 17 d. 17.30 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks Pauliaus Širono poetinės prozos knygos „Laiškai sodininkui“ pristatymas. Dalyvaus knygos autorius, skaitovas, žurnalistas Paulius Šironas, knygos leidėjas, literatūrologas Vilius Gužauskis, poetė, literatūros kritikė, filosofė Ieva Rudžianskaitė, poetė, Panevėžio kultūros renginių organizatorė Elvyra Pažemeckaitė, arfininkė Viktorija Smailytė.

2019-10-11Aldonos Ruseckaitės naujos poezijos knygos „Debesiu“ pristatymas

Spalio 14 d. 17.30 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks rašytojos Aldonos Ruseckaitės naujos poezijos knygos „Debesiu“ pristatymas. Dalyvaus knygos autorė Aldona Ruseckaitė, knygos leidėjas Viktoras Rudžianskas, literatūrologė Ieva Rudžianskaitė, aktorė Daiva Škeliavaitė, smuikininkė Kristina Katavičiūtė.

2019-09-29Haiku rinkinio „Vėjo ašmenys“ / Blade of the wind / Liezvije vietra“ sutiktuvės

Rugsėjo 30 d. 18.00 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks lietuvių autorių haiku rinkinio „Vėjo ašmenys“ / Blade of the wind / Liezvije vietra“ sutiktuvės. Renginyje dalyvaus knygos sudarytojas Artūras Šilanskas, autoriai Dainius Dirgėla, Ona Jautakė, Danielius Milašauskas, Kornelijus Platelis, ir kiti. Gros aktorius ir multiinstrumentininkas Gediminas Sederevičius. Rašytojų klube veikia dailininkės, poetės Violetos Židonytės akvarelės paroda „Eilėraštis nušvinta spalvomis“.

2019-09-21Susitikimas su radijo žurnalistu ir rašytoju Selemonu Paltanavičiumi bei iliustratore Reda Tomingas

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje rugsėjo 26 d.18 val. vyks knygelių „Bebriukų metai“, „Voveriuko metai“ ir „Gandriuko metai“ pristatymas. Apie knygų rašymą ir nuotykius gamtoje papasakos vaikų ir suaugusiųjų mylimas rašytojas, šių trijų knygelių autorius Selemonas Paltanavičius. Po susitikimo su autoriumi knygos iliustratorė ir gamtos mylėtoja Reda Tomingas pakvies vaikus į smagias dirbtuvėles.

2019-09-15Knygos „Apie Afrikos žmones ir žvėris“ pristatymas

Ir darbe, ir gyvenime kelionių organizatorei Gabrielei Štaraitei neretai tenka įrodinėti, kad Afrika yra įdomi. „Žinios iš Afrikos visada atrodo blogos: badas ir ligos, diktatoriai ir perversmai, brakonieriai ir korupcija. Ko gi ten važiuoti? Tai bene dažniausiai užduodamas klausimas, tad, norėdama į jį atsakyti, ėmiau rašyti“, – sako knygą „Apie Afrikos žmones ir žvėris“ pristatanti autorė, egzotinių kelionių organizatoriaus „Travel Planet“ bendraturtė ir vadovė. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir BALTO leidybos namai kviečia į susitikimą su knygos autore G. Štaraite ir jos knygos pristatymą, kuris įvyks rugsėjo 18 d. 17.30 val. Renginių erdvėje, III aukšte.

2019-09-10Žurnalistas, rašytojas Algimantas Zurba: Buvo, buvo kaip nebuvo

Sakoma, jeigu žmogus dažnai juokiasi, jam lengviau sekasi gyventi. Tai tvirtina ir kolegos, LŽS nario, leidyklos “Źuvėdra” vadovo Stasio Lipskio išleista Algimanto Zurbos knyga “Buvo, buvo, kaip nebuvo!..Joje užfiksuoti linksmi ir graudūs rašytojų nuotykiai gyvenime.

2019-09-05Žurnalistas, kritikas, poetas Alfredas Guščius: „Jums priminsiu, aš tebesu!“

Vacio Reimerio eilėraščiu prasideda naujausioji dešimtoji literatūros kritiko, publicisto, poeto ir rašytojo Alfredo Guščiaus parašyta ir išleista knyga „Jums priminsiu, aš tebesu!“

2019-09-03Žymus lietuvos istorikas dr. Algirdas Matulevičius apie Mažosios Lietuvos ir lietuvininkų fenomeną Europos kultūroje. Keletas pastebėjimų ir palinkėjimų skaitytojui (1)

Žymus Lietuvos istorikas, enciklopedininkas, Mažosios Lietuvos istorijos ir lietuvių tautinio atgimimo spaudos tyrinėtojas Algirdas Matulevičius šiemet paminėjo savo amžiaus 80-ąją sukaktį. Nauja istoriko knyga "Mažosios Lietuvos ir lietuvininkų fenomenas Europos kultūroje" – straipsnių rinkinys, kurį sudarė „Lietuvos aido“ techninio centro vadovė ir žurnalistė Loreta Nikolenkienė. Karaliaučiaus universiteto studentijai skirtas straipsnis – jau buvo publikuotas, o kelionių vadovas, skirtas keliaujantiems po Mažąją Lietuva – esmingai peržiūrėtas, papildytas, išplėstas. Gi kiti straipsniai – originalūs ir gausiai aprūpinti išnašomis, nuorodomis, citatomis. Pratarmėje knygos autorius nuoširdžiai dėkoja ir Lietuvos žurnalistų sąjungos nariui, tautotyrininkui, redaktoriui Jonui Laurinavičiui, kuris paskatino ją išleisti „Naujojo lanko“ leidykloje ir suteikė paramą. Tiesa, knygos tiražas – kuklus, bet viską atperka jos turinys.

2019-08-21Kunigas, rašytojas, poetas Benas Lyris: „Gyvenime pats svarbiausias dalykas yra gyventi MEILE“...

Interneto knygynas www.knyguklubas.lt kalbina jauną kunigą, rašytoją, poetą, kuris socialiniame tinkle Facebook yra žinomas kaip Benas Lyris ir pristato jo naujausią knygą „Mano laikas - TU“.

2019-08-20Paulius Rakštikas: „Leisti sau nesiekti tobulumo ir tuo pačiu tęsti veiklą yra sunkus iššūkis, ypač jei žmogus linkęs į perfekcionizmą ir maksimalizmą“

Interneto knygynas Knygų klubas www.knyguklubas.lt kviečia susipažinti su psichologu bei dėmesingumo įsisąmonimo mokytoju bei praktiku ir knygos „Staigmena gyventi" autoriumi Pauliumi Rakštiku.

2019-08-19Knygos „X, Y, Z“ apie teksto vizualizavimą ir konceptualizavimą pristatymas

Knygos „X, Y, Z“ apie teksto vizualizavimą ir konceptualizavimą pristatymas įvyks ketvirtadienį, 2019 m. rugpjūčio 22 d. 17 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Renginių erdvė, III a.)

2019-08-16Onutė Trepuilaitė-Virginavičienė: Vytauto Žemaičio gyvenimas su fotoaparatu (2)

“Gyvenimas su fotoaparatu”, taip Onutė Trepuilaitė-Virginavičienė, Dusmenų krašto metraštininkė, pavadino savo knygą apie fotomenininką, žurnalistą, literatą Vytautą Žemaitį. Leidinys skirtas jo 70-mečio jubiliejui.

2019-07-18 Reprezentaciniame fotoalbume – pirmųjų Lietuvos vyriausybių narių likimai

Vilniuje, Signatarų namų salėje, pristatytas albumas „Represuoti 1918–1940 m. Lietuvos Respublikos Vyriausybės ministrų kabinetų nariai“, skirtas 45 Lietuvos Vyriausybės ministrų kabinetų nariams, represuotiems sovietų ir nacių okupacijų metu. Po renginio su leidinio sudarytoja Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus Istorijos skyriaus vedėja Ramune DRIAUČIŪNAITE kalbėjomės apie fotoalbumą ir Lietuvos vyriausybių narių likimus, jų įamžinimą.

2019-07-17Žurnalistė Gerda Giedraitytė-Gudjurgienė: Duona kasdieninė mūsų... (4)

Gerdos Gudjurgienės istorija Klaipėdoje prasideda 1970-tais metais (brandaus socializmo apogėjus). Iš Vilniaus į Klaipėdą atvykusi jauna žurnalistė ieškojo darbo didžiausiame, lietuvių ir rusų kalbomis leidžiamame šio miesto laikraštyje, pavadintame „ Tarybinė Klaipėda“. Laikraštis buvo Lietuvos komunistų partijos Klaipėdos miesto komiteto ir miesto Vykdomojo komiteto organas. Ne taip lengva buvo į jį patekti darbui, jei nesi komjaunuolis ar komunistas. Išgelbėjo tik atsiradęs laisvas korektorės (žemiausio laiptelio redakcijoje) etatas. Korektūra mažiausiai buvo susijusi su politika.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media