2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas

 

2019-04-29Justino Marcinkevičiaus poezijos rinktinės „Vaikų žemė“ pristatymas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia apsilankyti legendinio lietuvių poeto Justino Marcinkevičiaus sukurtoje „Vaikų žemėje“. Tai pirmoji poeto eilėraščių rinktinė vaikams, kurią 2018 metų pabaigoje išleido leidykla „Alma littera“. Legendinio poeto eilėraščių rinktinėje vaikams sugulė ir gerai pažįstami eilėraščiai, ir keletas naujų, dar niekur neskelbtų. Renginys vyks gegužės 2 d. 18 val. Vaikų ir jaunimo literatūros departamente, I aukštas.

2019-04-29Antono Hanseno Tammsaare’s penkiatomio epinio romano „Tiesa ir teisingumas“ IV knygos pristatymas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Estijos ambasada Vilniuje ir leidykla „Krantų redakcija“ maloniai kviečia į šiais metais išleistos estų literatūros klasiko Antono Hanseno Tammsaare’s penkiatomio epinio romano „Tiesa ir teisingumas“ IV knygos pristatymą, kuri vyks gegužės 3 d. 17 val. Meno erdvėje, V aukšte, 535 kab.

2019-04-15Vanda Kašauskienė: savo gyvenimo kelio nei vienos atkarpos negaliu išmesti (1)

Vilniuje veikianti kolegos žurnalisto Stasio Lipskio leidykla “Žuvėdra” išleido Vandos Kašauskienės atsiminimų knygą “Kelias: Radžiūnai - Vilnius”. Istorikė, profesorė, istorinių leidinių autorė V.Kašauskienė šioje knygoje apmąsto nueitą gyvenimo kelią, prisimena gimtąjį kaimą, tėvų netektį, jaunystės svajones ir siekius, darbą ir iššūkius lūžio metais, pasakoja apie šeimą, gimines ir draugus.

2019-04-13Amerikietė Lijana, kuri jaučiasi tebeesanti mažeikiške… (1)

Trakų viešojoje bibliotekoje įvyko Lijanos Simanonytės romano „Išlikti. Vieno miesto detektyvas“ sutiktuvės, kurias surengė leidykla „Andrena“, išleidusi šią knygą.

2019-04-12Tėvo Stanislovo palydėjimas į antrąjį 100-metį su Vitos Morkūnienės knyga „Tėvo Stanislovo Paberžė. Giesmė Esimui“ (1)

Knygą "Tėvo Stanislovo Paberžė. Giesmė Esimui" rašytoja skyrė tam, kad tėvas Stanislovas ir jo mintys būtų palydėtos į ateitį, į antrąjį šimtmetį. Palydėtos, kad veiktų, kaip veikė tas žmonių upes, kurios plūdo pas Tėvą Stanislovą į atokią Paberžę.

2019-04-10Žurnalistės, rašytojos Vitos Morkūnienės knygos „Tėvo Stanislovo Paberžė. Giesmė Esimui“ pristatymas Vilniuje

Balandžio 16 dieną, antradienį, 17 valandą Bažnytinio paveldo muziejuje (Šv. Mykolo g. 9, Vilnius) vyks žurnalistės, rašytojos Vitos Morkūnienės esė ir fotografijų knygos „Tėvo Stanislovo Paberžė. Giesmė Esimui“ pristatymas. Prisiminimais apie tėvą Stanislovą dalysis knygos autorė ir kunigas brolis Bernardas Verbickas OP, pokalbį moderuos žurnalistė Ramunė Sakalauskaitė.

2019-04-02Vadimo Zizo knygos „(Ne)adekvatus aš“ pristatymas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia dalyvauti socialiai aktyvaus verslininko, tinklalaidžių (angl. podcast) Lietuvoje pradininko ir internetinės mokymų platformos „Life Academy“ įkūrėjo Vadimo Zizo debiutinės knygos „(Ne)adekvatus aš“ pristatyme. Nepraleiskite progos gauti autoriaus autografą ir užduoti rūpimą klausimą apie knygą, kuri keičia gyvenimus! Renginys vyks balandžio 7 d. 12 val. Konferencijų salėje, V aukšte.

2019-03-14Arvydo Anušausko naujausios knygos „Užmirštas desantas“ pristatymas

2019 m. kovo 20 d. 17 val. LMA Vrublevskių bibliotekoje (Žygimantų g. 1) vyks LR Seimo nario, istoriko dr. Arvydo Anušausko naujausios knygos „Užmirštas desantas“ pristatymas. Renginį moderuos Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Naujosios istorijos katedros docentas dr. Algirdas Jakubčionis.

2019-03-08Knyga “Žmogus, jungęs epochas” - Algirdo Brazausko politinė biografija

Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras išleido Sauliaus Grybkausko ir Mindaugo Tamošaičio knygą “Žmogus, jungęs epochas”. Tai Algirdo Brazausko politinė biografija.

2019-03-07Vladas Terleckas. Pamiršti pirmieji masiški Lietuvos žmonių trėmimai ir žudynės. Knyga „Lietuvos istorijos klastojimo ir niekinimo iššūkiai“ (1)

Šių kančių ir Lietuvos katastrofos nėra mūsų istorinėje atmintyje. Dėl to daugiausiai kaltės tenka tyleniams istorikams, kurie iki šiol nepabandė patyrinėti šią skaudžią temą ir ją aktualinti. Ką padarysi, kad dalis jų užsiėmę „svarbesniais“ dalykais – Lietuvos praeities, protėvių dergimu.

2019-03-04Knygos „Taip dabar elgiasi dorieji. žydus gelbėję Vilniaus krašto lenkai“ sutiktuvės

Knygos „Taip dabar elgiasi dorieji. žydus gelbėję Vilniaus krašto lenkai“ sutiktuvės įvyks kovo 14 d. 18 val., Tolerancijos centre, Valstybinis Vilniaus Gaono žydų muziejuje (Naugarduko g. 10, Vilnius).

2019-03-01Jonas Kiriliauskas: visi keliai veda į Kuršėnus (3)

Vilniuje veikianti leidykla “Litera” išleido Jono Kiriliausko , Šiaulių r. Kuršėnuose dirbančio ir kuriančio rašytojo, istoriko, kultūrininko pažintinę knygą “Visi keliai veda į Kuršėnus”.

2019-02-28Lino Kojalos knygos „Europa? Pokalbiai su prezidentais, ministrais, patarėjais ir taksistais apie mūsų ateitį“ pristatymas

Kodėl Nida atliko svarbų vaidmenį Lietuvai siekiant narystės Europos Sąjungoje (ES)? Kaip Europai sekasi spręsti pabėgėlių krizę? Ar ES lyderiai išlaikys vienybę Rusijos atžvilgiu? Kaip klostysis JAV ir Europos santykiai Donaldo Trumpo eroje? Ar išliks euro valiuta? Atsakymų į šiuos ir daugybę kitų klausimų bus ieškoma Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje naujausios Lino Kojalos knygos „Europa? Pokalbiai su prezidentais, ministrais, patarėjais ir taksistais apie mūsų ateitį“ pristatymo metu. Renginys vyks kovo 4 d. 17.30 val. Valstybingumo erdvėje, II aukšte.

2019-02-27Ramūnas Vaitkus: Iliustracijų paroda lagerio tema

2019 m. kovo 7 d. 17 val. LMA Vrublevskių bibliotekoje vyks dailininko Ramūno Vaitkaus iliustracijų V. Šalamovo knygai „Kolymos apsakymai“ parodos atidarymas ir susitikimas su jų autoriumi. Taip pat renginyje dalyvaus karikatūristas Jonas Varnas, poetas, knygos vertėjas Vytautas Leščinskas. Paroda veiks iki kovo 21 d.

2019-02-02Popietė su nauja Vytauto Girdzijausko knyga „Palangos dienoraštis 2001 – 2012“

Vasario 11 d. 17.30 val. Rašytojų klube (K. Sirvydo g. 6) Vilnius įvyks popietė su nauja Vytauto Girdzijausko knyga „Palangos dienoraštis 2001 – 2012“. Dalyvaus rašytojas Vytautas Girdzijauskas, literatūrologas prof. Petras Bražėnas, filosofas dr. Andrius Konickis, rašytojas Eugenijus Ignatavičius.

2019-01-30Česlovas Stonys: kas gero - prisiminkime, kas blogo - lai išblės

Vilniškė LŽS nario Stasio Lipskio leidykla “Žuvėdra” išleido žinomo aktoriaus Česlovo Stonio prisiminimų knygą “Prisiminkit mane, prisiminkit”...

2019-01-24S. Nėris: poetės talentas nevysta nei pilkoje kasdienybėje, nei gyvenimo katastrofose

Rašytoja A. Ruseckaitè, garsių knygų apie Maironį, Žemaitę ir Mačernį autorė, šiame romane atskleidžia prieštaringo likimo S. Nėries gyvenimo paslaptis. Ji tarsi preperuoja įvykius, dėl kurių poetė iki šiol puolama, siekia parodyti, kaip menininką įtraukia laikmečio sąlygos.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media