2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Redaktoriaus žodis

*print*

Archyvas

 

2021-12-06Politinė dezinformacija Lietuvos socialiniuose tinkluose (1)

Rašau baigiamąjį magistro darbą „Politinė dezinformacija socialiniuose tinkluose“. Darbo tikslas yra identifikavus pagrindinius dezinformacijos naratyvus įvertinti dezinformaciją Lietuvos socialiniuose tinkluose. Tyrimo metodas pasirinktas pusiau struktūruotas interviu su žiniasklaidos atstovais ir kitais šios srities ekspertais, siekiant surinkti informaciją dezinformacijos sklaidos ir reguliavimo tema Lietuvos socialiniuose tinkluose. Jūsų atsakymai į interviu klausimus padės giliau įžvelgti dezinformacijos ir cenzūros problematiką ir sprendimus iš praktinės pusės.

2021-11-01Praneškite apie savo naujas knygas

Gerbiamos Kolegės ir Kolegos, jei šiemet išleidote knygų ir norite, kad apie tai būtų paskelbta "Žurnalistikos" almanache, nurodydami bibliografinius duomenis, praneškite Domui Šniukui (domas.sniukas@hotmail.lt).

2021-10-16Kalbos šventė Šakių krašte: plačiai kalbėta apie žurnalistiką, apdovanotas kolega Antanas Andrijonas (10)

Mums buvo džiugu, kai Lietuvos žurnalistų sąjunga gavo kvietimą dalyvauti 49-oje Šakių rajono Kalbos šventėje. Šiemet ji vyko jaukiame Kidulių dvare.

2021-10-03Vaižgantinės: artimas bendravimas su Juozo Tumo-Vaižganto aureole (8)

Vėl su grupe LŽS kolegų riedame į Vaižgantines, į Malaišius, lietuvių literatūros klasiko, visuomenės veikėjo, kanauninko Juozo Tumo-Vaižganto gimtinę. Mintyse bandau suskaičiuoti, kelintą kartą važiuoju į šį nedidelį Svėdasų krašto kaimelį, gal dešimtą, gal ir daugiau. Susimąstau, kodėl gi mane kiekvieną rudenį traukia Vaižgantinės?

2021-09-25LINKĖJIMAI NUO PUNTUKO (14)

Likimas, LŽS dėka, vėl buvo man malonus, leido su kolegomis žurnalistais aplankyti seną mano pažįstamą – Puntuką. Iš atminties neišdilo pirmasis, dar vaikystėje patirtas įspūdis, kai, pasipuošęs trumpomis kelnaitėmis, žiūrėjau į jį gerokai užvertęs galvą: Oi, koks jis didžiulis!

2021-09-17Kolega Stanislovas Balčiūnas ir jo Neringa - gintarinė Dievo ašara (9)

Dienos šviesą išvydo, sakyčiau, unikali dvitomė knyga, skirta Neringai, kurią šio leidinio iniciatorius, sudarytojas, redaktorius, kelių kraštotyrinių ekspedicijų į Neringą organizatorius, LŽS Senjorų klubo narys Stanislovas Balčiūnas ne be pagrindo pavadino „Gintarine Dievo ašara“.

2021-08-27Vladimiras Beresniovas ir jo naujas kūrybos almanachas „Smailiu žvilgsniu“ (12)

Pirmosios karikatūros 1998 metais sėkmingai sugulė į karikatūrų knygą, kurią jis pavadino savo kūrybiniu slapyvardžiu - „Vlaber“. Dabar, štai rankose turime subrandintą naują jo karikatūrų, aforizmų ir dedikacijų knygą „Smailus žvilgsnis“. Šią patrauklios išvaizdos knygą išleido spaustuvė „Morkūnas ir Ko".

2021-08-09LŽS nariui, ilgamečiui LTOK prezidentui, daktarui Artūrui Poviliūnui – tik 70! Nuoširdžiai sveikiname! (19)

Rugpjūčio 10 dieną LŽS nariui, vienam iš aktyviausių olimpinio judėjimo Lietuvoje atkūrėjui, ilgamečiui Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentui, Lietuvos olimpinės akademijos prezidentui, daktarui Artūrui Poviliūnui sukanka 70 metų.

2021-07-30Algirdas Butkevičius: garsiai apie Biržų krašto garsintojus (3)

Ką tik iš gero kolegos, biržiečio žurnalisto Algirdo Butkevičiaus gavau jo naują knygą „Biržų krašto siluetai“. Manau, kad kolegos Algirdo viltys išsipildys. Jo gimtinė gavo gražų kultūros paminklą, kuris ne tik primins visiems skaitantiems Biržų krašto garsiuosius, bet ir skatins sekti gerais pavyzdžiais.

2021-07-27Žinomam sporto žurnalistui, redaktoriui Broniui Čekanauskui – tik 70! Sveikiname!  (39)

Žinomas sporto žurnalistas, redaktorius Bronius (Bronislovas) Čekanauskas mini gražią sukaktį – 70-metį. Gimė jis 1951 m. liepos 27 dieną Kaune. 1969 m. baigė Kauno 6 vidurinę mokyklą, 1974 m. – Vilniaus universitete žurnalistiką.

2021-07-26Ką Europos komisija mano apie Lietuvos žiniasklaidos būklę? (4)

2021 m. liepos 20 dieną Europos komisija paskelbė ataskaitą „Teisinės valstybės principo taikymo padėtis Europos Sąjungoje“, kurioje yra ir atskiras skyrius „Teisinės valstybės principo taikymo padėtis Lietuvoje“. Ataskaita skirta Europos parlamentui, Tarybai, Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komitetui ir regionų komitetui, tačiau yra aktuali bei įdomi ir mums, žurnalistams, nes joje šalia Lietuvos teisingumo sistemos apžvalgos ir įvertinimo yra nemažai vietos skiriama ir Lietuvoje veikiančios žiniasklaidos pliuralizmo ir žiniasklaidos laisvės būklės analizei.

2021-07-18Žurnalistui, poetui Antanui Andrijonui – 70! Sveikiname! (33)

Liepos 20 dieną mūsų geram kolegai, LŽS ir NŽKA nariui, žinomam žurnalistui, poetui Antanui Andrijonui sukanka 70 metų! Nuoširdžiai sveikiname!

2021-07-10Žurnalistui, rašytojui, leidėjui Stasiui Lipskiui – tik 80! Sveikiname! (21)

Liepos 11 dieną mūsų geram kolegai, redaktoriui, leidėjui, rašytojui, LŽS ir NŽKA nariui Stasiui Lipskiui sukanka 80 metų. Nuoširdžiai sveikiname sukaktuvininką!

2021-06-18Vrublevskių bibliotekoje: įdomi fotografijų paroda „Lietuvos bažnyčios“ (4)

Į mane pažvelgė „Visa reginčios akys“ – pro bažnyčios langus prasiskverbusios saulės du spinduliai, meistriškai Birutės Simanavičienės pagauti ir įamžinti. Šių akių žvilgsnis skverbėsi į mane, stovintį Lietuvos MA Vrublevskių bibliotekoje, kur pradėjo veikti Lietuvos fotografų mėgėjų asociacijos „Fotoexpress.lt" paroda „Lietuvos bažnyčios". Jos eksponatai iš karto sudomino, privertė ne tik dairytis, bet ir susimąstyti.

2021-06-06Punsko šviesuoliui, poetui, publicistui Sigitui Birgeliui – 60! Sveikiname!  (20)

Punsko šviesuoliui, poetui Sigitui Birgeliui – 60! Sveikiname! Linkime sukaktuvininkui tvirtos sveikatos ir neblėstančios kūrybinės ugnies!

2021-05-28Gediminas Budnikas: publicistiniu žodžiu apie pergales... ir atmintyje įsirėžusias šiurpias netektis (11)

Garsaus krepšininko Gedimino Budniko knyga, intriguojančiai pavadinta „Likimo spalva – žalia“, išėjo 2021 metais. Išleido leidykla „Naujasis lankas“. Ji gana solidi, 383 puslapių, gausiai iliustruota. Nemažai nuotraukų skelbiamos pirmą kartą.

2021-05-21Mūsų kolegai Algimantui Valentinui Indriunui – tik 96-eri! (26)

Šiandien geram mūsų kolegai, buvusiam žurnalo „Mokslas ir technika“ redaktoriui, docentui, daktarui, politikos ir visuomenės veikėjui Algimantui Valentinui Indriūnui sukanka 96-eri metai. Sveikiname!
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media