2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2017-10-07LRT KULTŪRA – kaip niekad stipri turinio ir formos prasme

Kultūrai skirtas nacionalinio transliuotojo kanalas LRT KULTŪRA pradejo naująjį sezoną. Naujas laidas, pasaulyje pripažintus filmus, koncertus iš geriausių koncertų salių, pokalbius su ryškiausiomis kultūros asmenybėmis, specialias tiesiogines transliacijas iš svarbiausių kultūros renginių žiūrovai jau matys didelės raiškos (HD) formatu

2017-10-07Legendinė diktorė Sigita Stankevičiūtė: „Prieš atranką badavau, o kostiumėlį skolinausi iš Z. Kelmickaitės“

„Vienai diktorių atrankų kostiumėlį skolinausi iš Zitos Kelmickaitės. Ji kaip tik vadovavo ansambliui, kuriame dainavau. Iki šiol pamenu Zitos patarimą – Sigita, tu dar tas dienas iki atrankos pabadauk, kad būtum laibesnė. Paklausiau, badavau“, – spalio 5 dieną prisiminimais apie atrankas ir darbą televizijoje prieš 30 metų LNK pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ dalinosi legendinė diktorė Sigita Stankevičiūtė.

2017-09-27Išrinkta nauja LRT administracinė komisija

Antradienį vykusiame LRT tarybos posėdyje išrinkta nauja Administracinė komisija, kurioje – du nauji nariai: finansininkai Asta Klimavičienė ir Nerijus Ramanauskas. Kiti trys nariai – Tadas Šarapovas, Ieva Augustinavičienė ir Rimas Kanevičius – perrinkti antrai 4 metų kadencijai.

2017-09-21Nuotakos sunkelę vėl apsivilkusi V. Skaisgirė papasakojo apie atšauktas jos vestuves

Į TV3 ekranus sugrįžta didelio žiūrovų dėmesio sulaukusi gyvenimo būdo laida „Raudonas kilimas“. Pokalbių laidos ašimi kaskart tampa ryškiausios asmenybės ir jų istorijos – atviros išpažintys, skaudžios ašaros dėl netikėtų gyvenimo vingių ar nuoširdus džiaugsmas praėjus vestuvėms. Būtent savo vestuves įspūdingoje laidos fotosesijoje prisiminė ir nuotakos suknelę dar kartą apsivilkusi laidos vedėja ir kūrėja Vaida Skaisgirė.

2017-09-21Retai televizijoje matomas A. Chošnau tapo populiaraus šou dalimi: „Atsirenki, kur dalyvauti“

Populiarusis įsikūnijimų šou „Muzikinė kaukė“ grįžta į BTV eterį. Šeštajame projekto sezone netrūks įspūdingų Lietuvos atlikėjų ir aktorių pasirodymų bei netikėtų atsinaujinimų. Vienas jų – komisijos nario kėdėje debiutuojantis dainininkas, grupės „Naktinės personos“ narys Alanas Chošnau. „Tai ne pirmas kartas, kai esu pakviestas į vertinimo komisiją, tačiau tai pirmas kartas, kai vertinsiu atlikėjų talentą įsikūnyti į kitus atlikėjus“, - sako, spalio mėnesį prasidedančio šou komisijos nariu tapęs A. Chošnau.

2017-09-18LKL varžybose – ir sugrįžtantys, ir nauji komentatoriai

Robertas Petrauskas grįžta ten, kur pradėjo komentatoriaus kelią – nuo 1999 metų Lietuvos krepšinio lygos kovas iš arti sekęs komentatorius vėl suksis stipriausių Lietuvos krepšinio klubų sūkuryje. R. Petrauskas bus vienas iš keturių komentatorių, padėsiančių žiūrovams stebėti LKL rungtynes per BTV televiziją. Prie LKL komentatorių prisijungia ir Vaidas Čeponis. Jam teko komentuoti olimpines žaidynes, pasaulio ir Europos čempionatus, Eurolygos varžybas, tačiau į LKL virtuvę V. Čeponis pateko pirmą kartą.

2017-09-16M. Pundziūtė-Monique apie dalyvavimą „X Faktoriuje“: „Supratau, kad dabar yra laikas pakeisti savo gyvenimą“

Prieš dvejus metus populiariausią muzikinį projektą Lietuvoje „X Faktorius“ laimėjusi Monika Pundziūtė šiandien mėgaujasi populiarumu – jos dainų vaizdo klipai peržiūrėti milijonus kartų, o visai neseniai dainininkė leidosi į solinį turą po visą Lietuvą. Dainininkė įsitikinusi, kad jos sėkmę nulėmė laiku priimtas tinkamas sprendimas.

2017-09-07LRT KULTŪRA pradėjo transliuoti HD formatu

Jau antrasis nacionalinio transliuotojo televizijos kanalas – LRT KULTŪRA – pradėjo teikti aukščiausios kokybės paslaugą: transliacijas aukštosios raiškos (HD) formatu. Kanalą galės matyti visi antžeminės televizijos žiūrovai, priimantys signalą TV antenų pagalba ir, žinoma, išmaniųjų televizijų abonentai.

2017-09-01Ieva Stasiulevičiūtė ir Tadas Rimgaila - nauji Teleloto vedėjai

„Teleloto“ į rudens sezoną žengia su pokyčiais. Nuo rugsėjo 10 d. naują žaidimo sezoną pradės nauja vedėjų pora – „M-1” radijo stočių grupės savireklamos vadybininkė, televizijos bei radijo laidų vedėja Ieva Stasiulevičiūtė ir renginių vedėjas Tadas Rimgaila. Jiedu taps jau esamų „Teleloto“ vedėjų – Indrės Stonkuvienės ir Ginto Vaičikausko – kolegomis.

2017-09-01Ketvirtasis „Auksinio proto“ sezonas startuoja galingai – laimėtojas keliaus po septynis naujuosius pasaulio stebuklus!

Didžioji naujiena – pagrindinis prizas, laukiantis geriausio iš geriausių šio sezono žaidėjo. Laidos vedėjai išsprendė galvosūkį ir šįkart kelionės maršrutą parinko iš anksto. Pirmojo sezono nugalėtojas keliavo aplink pasaulį, antrojo čempionas aplankė septynias Europos valstybes, o geriausioji trečiojo sezono žaidėja aplankė savo svajonių šalį Ispaniją.

2017-09-01Indrė Stonkuvienė tapo naujos LNK gyvenimo būdo laidos vedėja

Televizijos žiūrovams bei socialinių tinklų vartotojams jau puikiai žinoma aktyvistė, aktorė, humoristė Indrė Stonkuvienė naujame LNK sezone neria į avantiūrą. Charizmatiška moteris taps naujo gyvenimo būdo žurnalo „Kitu kampu” vedėja.

2017-08-26Edita Mildažytė – naujame TV projekte „Editos šou”

Vienas ryškiausių LRT veidų Edita Mildažytė naujajame sezone bus matoma net keliuose TV projektuose – be pirmąkart išbandytos „Nacionalinės ekspedicijos“, ji imasi ir pramogų. Jau rugsėjį LRT TELEVIZIJOJE startuos naujas projektas „Editos šou“. Laidos kūrėjai tikina, kad tai bus tikra geros nuotaikos bomba.

2017-08-21Agnė Grudytė grįžta į televiziją

Lietuvoje mylima bei pasaulinio pripažinimo sulaukusi aktorė Agnė Grudytė naujame televizijos sezone į ekranus grįš naujoje LNK dramoje „Meilė gydo“. Čia ji įkūnys gražuolę medicinos seselę, dėl kurios dėmesio kovoja visi ligoninėje dirbantys vyrai.

2017-08-21Jau rudenį TV3 eteryje – atviri Lietuvos legendų pokalbiai su ekstravagantiška vedėjų pora

Jau šį rudenį, naujajame TV3 sezone žiūrovus pradžiugins išskirtinė laida – gyvenimo būdo žurnalas „Legendinės Legendos“. Laida ypatinga tuo, kad čia kalbės ne tik išskirtiniai pašnekovai – tikros Lietuvos legendos, bet ir patys vedėjai bus ne ką mažiau legendiniai.

2017-08-15Liudas Mažylis – naujajame LRT sezone su projektu „Šiandien prieš 100 metų“

Neseniai Vasario 16-osios akto originalą Vokietijoje atradęs ir lietuvių simpatijas užkariavęs istorijos profesorius Liudas Mažylis žengia į televiziją. Naujajame LRT sezone jį išvysime Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtame dokumentikos cikle „Šiandien prieš 100 metų“. L. Mažylio lūpomis bus bus pasakojami svarbiausi įvykiai, atvedę Lietuvą į Vasario 16-osios akto paskelbimą ir nepriklausomos Lietuvos pripažinimą pasaulyje.

2017-08-13„TV Pagalbos“ komandoje – du naujokai profesionalai

Jau rudenį prasidėsiantis naujas „TV pagalbos“ sezonas žiūrovus stebins naujovėmis. Laidos anonsą ant podiumo su prabangiais drabužiais filmavę gelbėtojai sako, jog šiame anonse ir naujajame laidos sezone tiek sau, tiek visiems savo žiūrovams linkės kur kas prabangesnės kasdienybės. Naujajame sezone žiūrovai taip pat išvys ne tik jau pamiltą kolektyvą, bet ir du naujokus.

2017-08-13Beata Nicholson gamins LRT žiūrovams (1)

Rugpjūčio 28-ąją prasidedančiame naujajame LRT sezone – staigmena: su žiūrovais sveikinsis ir įkvėpimo džiaugtis tuo, ką turime čia pat, Lietuvoje ir savo namuose, kvies Beata Nicholson.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media