2024 m. gegužes 5 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2017-08-07Rimvydas Valatka ves laidą per INFO TV: „Jei žurnalistas yra patogus, tai jis yra muiliukas tam tikroje vietoje“

Aštriais komentarais garsėjantis politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka grįžta į televizijos eterį ir jungiasi prie „Info dienos“ komandos. Jau nuo rudens žinomas žurnalistas turės savo laidą „@Rimvydas Valatka“ pirmo žinių ir dokumentikos kanalo INFO TV informacinėje programoje „Info diena“. Nuo rugsėjo 1-osios nauja kanalo laida „@Rimvydas Valatka“ bus rodoma penktadieniais 19.30 ir 21.00 val.

2017-08-01Naujosios Zelandijos serialas atkeliauja į LNK

Jau šį rugsėjį naujajame LNK sezone kartu su kitomis naujienomis startuos Lietuvoje kurtas serialas „Meilė gydo“, kuris jau dabar vadinamas vienu ambicingiausių vietininių TV projektų – serialo filmavimams Vilniuje net teko pastatyti visiškai naują ligoninę. Lauryno Šeškaus vadovaujama kompanija „TV Play“ naująją dramą kuria pagal kultinį Naujosios Zelandijos serialą „Šortlando gatvė“ (Shortland Street), eteryje karaliaujantį jau 25 metus.

2017-07-28Naglis Šulija tapo naujos TV laidos vedėju

Jau liepos 29 dieną, TV3 orų pranešėjas Naglis Šulija imasi naujo iššūkio – ves laidą apie gamtą ir miškus „Kur giria žaliuoja“. Pats Naglis išbandymu džiaugiasi ir sako, jog visuomet smagu būti įvertintam ir pakviestam vesti laidą, o šiuo atveju net ir laidos tematika jam itin artima.

2017-07-20LNK žinių tarnybai vadovauja Ligita Krisiūnaitė

LNK televizijos žinių tarnybai, rengiančiai tiesiogines 18.30 val. ir 21.30 val. naujienų laidas bei 16. 30 val. programą „Labas vakaras, Lietuva“ vadovauja Ligita Krisiūnaitė. „Džiaugiamės, kad prie LNK žinių komandos prisijungė profesionali, patyrusi žurnalistė, kuri bus atsakinga už LNK žinių laidų turinį“, - žinių tarnybos vadovę ir vyriausiąją redaktorę L. Krisiūnaitę pristato LNK naujienų laidas rengiančios „Žinių studijos“ direktorius Rolandas Agintas.

2017-06-21LRT Opus terasos pradeda sezoną Vilniuje ir Palangoje

Į Vilniaus menų fabriką „Loftas“ po metų pertraukos sugrįžo „LRT Opus terasa“. Visą vasarą kiekvieną pirmadienį erdvioje „Lofto“ lauko terasoje vyks įdomiausių lietuviškų grupių koncertai, o jų maratoną atidaro grupė „Garbanotas bosistas“. Atidarymo renginį ves LRT Opus radijo stoties vadovas Darius Užkuraitis. Dar viena „LRT Opus Terasa” atidaroma Palangoje, I love Palanga pievelėje (Vytauto g. 39 A). Čia kaip ir kasmet veiks kūrybinės dirbtuvės, bus organizuojami muzikiniai susitikimai, nuo birželio 26 d. vyks tiesioginės LRT Opus laidų transliacijos su Richardu Jonaičiu bei Skaiste Anusevičiūte.

2017-06-21Realybės šou išgarsėjusi Viktorija Šaulytė vėl taps „2 Barai“ dalimi

Pernai „2 Barai“ sudalyvavusi Viktorija Šaulytė šią vasarą tapo projekto stiliste – kartu su kolega J. Šatu rengs projekto vedėjus Vaidą Skaisgirę bei Justiną Jankevičių ir barų vadovus Vitalijų Cololo bei Ramūną Vyšniauską.

2017-06-15Justei Arlauskaitei-Jazzu patikėtas svarbus vaidmuo istorinio serialo „Laisvės kaina“ tęsinyje apie partizanus

Apie vieną skaudžiausių mūsų istorijos puslapių pasakos didžiulio žiūrovų dėmesio sulaukusio daugiaserijinio vaidybinio filmo „Laisvės kaina“ tęsinys. LRT TELEVIZIJOS serialą kurianti prodiuserių kompanija „Videometra“ pradėjo antrosios dalies – „Laisvės kaina. Partizanai“ – filmavimo darbus. Seriale kaip ir anksčiau vaidins ką tik „Sidabrine gerve“ apdovanotas geriausias praėjusių metų aktorius Marius Repšys. Žinomų aktorių būrį „Partizanuose“ papildys Juozas Budraitis, Larisa Kalpokaitė. žiūrovų laukia ir dar vienas malonus netikėtumas – prie kūrybinės komandos prisijungė dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu, kuriai patikėta įkūnyti Salomėjos Neries personažą.

2017-05-27„Lietuvos balsas“ penktojo sezono vedėjas bus Rolandas Mackevičius

Naujausia žinia iš LNK – naujojo sezono vedėjo vairas atitieks Rolandui Mackevičiui, tik, kitaip nei ketvirtajame sezone, „Lietuvos balso“ scenoje jis karaliaus vienas.

2017-05-27„X Faktoriaus“ žiūrovų laukia pokyčiai – M. Starkų keičia Mindaugų duetas

Jau rudenį į TV3 eterį sugrįš muzikinis projektas „X Faktorius“. Svajojantys apie sceną, šlovę ir pinigus muzikiniame šou demonstruos savo gabumus dainuoti. Į eterį projektas sugrįš atsinaujinęs. Projekto vedėją Martyną Starkų eteryje pakeis Mindaugo Stasiulio ir Mindaugo Rainio duetas.

2017-05-07Skelbiami pirmieji veidai, dirbsiantys naujajame „Lietuvos balso“ sezone

„Netrukus tapsime neeiliniais muzikos ir balso, nuomonių ir pojūčių, nusivylimo ir džiaugsmo, laisvės ir baimės, ašarų ir šypsenų oazės liudininkais. Tapsime sirgaliais, gerbėjais, ištikimai laukiančiais ir palaikančiais talentingus įvairaus amžiaus atlikėjus“, - apie naująjį „Lietuvos Balso“ sezoną atsiliepia Rosita Čivilytė.

2017-05-02Ruošiantis šių metų „Nacionalinei ekspedicijai“ – įspūdingas mokslinis atradimas

Senasis Merkinės laivas, kurio kopija statoma šių metų LRT projekto „Nacionalinė ekspedicija“ kelionei, pasirodė 100 metų senesnis, nei manyta iki šiol. Atlikus dendrochronologinį tyrimą paaiškėjo, kad medžiai, iš kurių pagamintas laivo dugnas, nukirsti dar XVIII amžiuje. Merkinės laivo dugno lentos puikiai išsilaikė net 260 metų.

2017-04-14Živilei Kropaitei – dar vienas televizinis iššūkis: nauja laida

Nuo šiol kiekvieną antradienio vakarą LRT žurnalistė su profesionalių redaktorių komanda ieškos įdomesnių, negirdėtų pašnekovų, kitu kampu žvelgs į tai, kas aktualu kiekvienam. „Žinau, kad jei man kas nors būna įdomu ir į ką nors įdedu daug juodo darbo ir širdies, galiausiai tai pasidaro įdomu ir kam nors kitam. O šįsyk man įdomu net labai”, – ambicijų neslepia naujos laidos vedėja Živilė Kropaitė.

2017-04-02Už religijų įvairovės puoselėjimą apdovanota LRT KULTŪROS laida

LRT KULTŪROS laida „Anapus čia ir dabar“ pagerbta ketvirtą kartą surengtuose Nacionaliniuose lygybės ir įvairovės apdovanojimuose. Laidos kūrėjui Algirdui Acui įteiktas apdovanojimas už religijų įvairovės sklaidą. Laidoje nagrinėjamos su žmogaus teisėmis susijusios temos.

2017-03-28Televizijoje – nauja medicinos laida su daktare I. Pivoriūniene priešakyje

Beveik tris dešimtmečius televizijoje dirbanti gydytoja ir sveikatos laidų vedėja Irena Pivoriūnienė žiūrovams ir vėl parengė staigmeną. Jau netrukus eteryje pasirodys nauja TV8 sveikatos laida – „Sveikatos medis“.

2017-03-21Televizijos 60-mečiui - naujas LRT šou „60 akimirkų"

Garsiausi televizijos ir Lietuvos žmonės, kartas užauginę muzikos kūriniai, lydėję žiūrovus visus šešis televizijos gyvavimo dešimtmečius, unikalūs vaizdo įrašai iš LRT Aukso fondo ir istorijos, slypinčios už jų, – naujajame LRT projekte „60 akimirkų“ jau nuo kovo 25-osios šeštadienio vakarais 21 val. per LRT TELEVIZIJĄ.

2017-03-17„Labas. Čia LRT”: mylimiausi LRT vedėjai lankys žiūrovus jų namuose

Esate ištikimas LRT TELEVIZIJOS žiūrovas? Turite mylimiausią laidos vedėją? Svajojate jį/ją pasikviesti į svečius? Visa tai įmanoma! Anketoje (http://www.lrt.lt/labasciaLRT) įrašykite vedėjo, kurį norėtumėte pasikviesti į svečius, vardą ir pavardę. Jūsų noras taps realybe, kai vedėjas ar vedėja pasibels į jūsų namų duris su laida „LABAS. ČIA LRT“.

2017-03-08Į TV3 sugrįžta laida „Pakartok!“: mylimi šalies aktoriai ir naujas vedėjas

Populiarusis parodijų šou „Pakartok!“ grįžta į televizijos eterį! Aktoriai įsikūnys į aktualiausius šių dienų herojus, ryškiausias pramogų pasaulio, politikos žvaigždes. Iki ašarų juokinantys pasirodymai, šmaikščios profesionalios komisijos pastabos ir mylimiausi Lietuvos aktoriai – visą tai žada atsinaujinęs TV3 projektas „Pakartok!“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media