2024 m. gegužes 18 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2016-11-25LRT kultūros kanale televizijos apybraižų ciklas „Lietuvos gamtininkai – kūrėjai“

„Lietuvos gamtininkai – kūrėjai“ - taip vadinasi televizijos apybraižų ciklas, kuris pradedamas transliuoti LRT kultūros kanalu jau šį šeštadienį. Filmuotų pasakojimų herojai - profesorius Tadas Ivanauskas, rašytojas Selemonas Paltanavičius, fotografas ir filmų autorius Eugenijus Drobelis, rašytojas Bronius Šablevičius, gamtininkas Leonas Jezerskas ir filmų autorius Vytas Jankevičius.

2016-11-19Rolandas Kazlas: „Geriau sutikčiau suvaidinti kokius penkis spektaklius, nei duoti vieną interviu”

Susitikimas su teatro aktoriumi Rolandu Kazlu – lauktas, geidžiamas ir smagus. „Tegul tai bus geriausia laida“, – geranoriškai nusiteikęs aktorius turi palinkėjimų visiems, kam rūpi gyvenimo turinys ir esmė. Tačiau ir neglaisto, jog interviu yra pats nemaloniausias dalykas aktoriaus gyvenime. Vis dėlto ryžtasi jam. Rolando Kazlo išskirtinis interviu buvo parodytas šeštadienio LRT „Stiliaus“ laidoje (vedėja Violeta Baublienė).

2016-11-18Į eterį sugrįžta Ryčio Zemkausko „Pasivaikščiojimai“

Į „Info TV“ grįžtančiuose Ryčio Zemkausko „Pasivaikščiojimuose“ - naujoji Lietuvos karta: chemikai, inžinieriai, rašytojai, TV laidų vedėjai, sportininkai, gyvenantys Lietuvoje ir užsienyje. „Jie valdys Lietuvą. Ir kurs kitus pasivaikščiojimus, - šypsosi Rytis Zemkauskas. - Jie tikrai geresni už mus, nors ne visada lengva tai pastebėti, o kartais labai nesinori tą pripažinti.

2016-10-21Technikos apdovanojimų vedėjais tapo V. Rumšas ir I. Kavaliauskaitė: kalbam daug, bet visada į temą

Tradicija tapę Nacionaliniai technikos apdovanojimai „Tech Top 2016” įgavo pagreitį – vykstant visuotiniam vartotojų balsavimui ir artėjant svarbiam ekspertų komisijos susitikimui, išaiškėjo ir šių metų apdovanojimų vedėjai. Televizijos eteryje dar nematytame duete, techniškiausią metų šou ves aktorius Vytautas Rumšas bei žavioji Indrė Kavaliauskaitė.

2016-10-14Beata Nicholson kvies BTV žiūrovus į kulinarines keliones po Lietuvą

„Jei keliauti – tai tik ragaujant!“ - įsitikinusi žurnalistė ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Išskirtinį TV projektą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ pristatanti kulinarė sako, kad kiekvienais metais vis daugiau lietuvių nepaisant sezonų kaitos išsiruošia pakeliauti po savo šalį, tad naujasis laidų ciklas pasiūlys idėjų, kaip keliones po Lietuvą paįvairinti netikėtais kulinariniais atradimais.

2016-10-12Didysis išbandymas T. Vaškevičiūtės aktorystės kelyje – suvaidinti Lietuvos žvalgybos legendą

Jau netrukus televizijos ekranus pasieks ilgai laukta premjera – istorinis serialas „Laisvės kaina. Savanoriai“. Kostiuminėje dramoje vienas pagrindinių vaidmenų patikėtas talentingai jaunosios kartos aktorei Tomai Vaškevičiūtei. Aktorė prisipažįsta, kad jai teko didelis iššūkis atlikti vienos labiausiai Lietuvos istorijai nusipelniusios moters – žvalgės Marcelės Kubiliūtės – vaidmenį. Lietuvai šnipinėjusi M. Kubiliūtė yra vienintelė moteris, apdovanota visais aukščiausiais Lietuvos ordinais.

2016-10-12LRT skelbia 2017-ųjų „Eurovizijos“ nacionalinę atranką

Gera žinia Lietuvos atlikėjams ir dainų autoriams: LRT skelbia 2017-ųjų „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos pradžią. Pretendentai dalyvauti atrankoje į žiūrimiausią pasaulyje dainų konkursą gali registruotis jau dabar adresu eurovizija@lrt.lt. Paraiškų laukiama iki gruodžio 1 dienos.

2016-10-02„Info dienos“ žinių laidoje – naujas veidas: Tadas Grabys

„Info TV“ kanalo naujienų laida „Info diena“ stiprina savo vedėjų komandą. Prie jos prisijungia žurnalistas Tadas Grabys. Radijo laidų vedėjas, išbandęs TV reporterio ir redaktoriaus darbą, „Info dienos“ eteryje darbuosis kartu su patyrusiais TV vedėjais Rasa Tapiniene, Indre Makaraityte ir Viktoru Jakovlevu.

2016-09-28Realybės šou „IššŪKIS kaime“ ves vyriškas vedėjų duetas

Jau nuo spalio 8-osios šeštadienio vakarais 19.30 val. TV3 televizijos eteryje – realybės šou „IššŪKIS kaime“, kur dešimt bebaimių dalyvių patogų miesto gyvenimą iškeis į kaimo kasdienybę. Projekto kūrėjai intriguoja, kad dalyvių lauks ir sunkūs fiziniai darbai, ir įvairios rungtys, ir linksmos vakaronės. Žiūrovus stebins netikėtas vyriškas vedėjų duetas. Humoristui ir žinomam televizijos laidų vedėjui Vitalijui Cololo naujame realybės šou kompaniją palaikys ne kuri nors žavinga dama, o... visus ūkio darbus puikiai išmanantis, Šakių rajone įsikūrusios Lukšių žemės ūkio bendrovės vadovas Jonas Pranaitis.

2016-09-27Prezidentą A. Smetoną įkūnijęs aktorius R. Šimukauskas: „Laukia įspūdingas rezultatas“

Jau netrukus LRT TELEVIZIJA pradės rodyti istorinį serialą „Laisvės kaina. Savanoriai“, kuriame atgims nemažai su Lietuvos Nepriklausomybe susijusių asmenybių. Viena iš jų – prezidentas Antanas Smetona, kurį istorinėje dramoje įkūnys teatro, kino bei televizijos aktorius Ramūnas Šimukauskas. Jau kelis mėnesius kiekvieną dieną makiažo meistrų pagalba į legendomis apipintą prezidentą pavirstančio aktoriaus teigimu, žiūrovai sulauks įspūdingo rezultato.

2016-09-27Į televiziją grįžtanti L. Gradauskienė: „Žmonių piktumas yra didžiausia Lietuvos problema“ (1)

Į BTV eterį sugrįžta žiūrovų pamiltas šou „Muzikinė kaukė“, kuriame dešimt garsenybių kiekvieną savaitę įkūnys vis kitą Lietuvos ar pasaulinio lygio dainininką. Jau atskleisti pirmieji naujojo sezono dalyviai – R. Ščiogolevaitė, T. Rimgaila, V. Krulikovskis ir A. Adamovič. Tiesa, penktasis projekto „Muzikinė kaukė“ sezonas bus gerokai atsinaujinęs, keisis ne tik dešimt šou dalyvių, bet ir komisijos sudėtis – televizijos ir radijo laidų vedėja Livija Gradauskienė tapo BTV šou komisijos nare.

2016-09-21In memoriam Leonidui Donskiui – speciali LRT programa

Šįryt staiga mirus filosofui, garsiam visuomenininkui Leonidui Donskiui, televizijos kanalas LRT KULTŪRA kviečia žiūrėti specialią programą, kurioje – laidos ir įrašai iš LRT Aukso fondo: prof. L. Donskio pokalbiai su ryškiais epochos žmonėmis.

2016-09-05LRT taryboje darbą baigia trys nariai

Savo darbą LRT taryboje baigė LR Seimo į ją deleguoti politikas, buvęs žurnalistas Česlovas Juršėnas, žurnalistas Edmundas Ganusauskas, verslininkas Tomas Eitutis. Jų vietą nuo rugsėjo užims žurnalistė Dalia Kutraitė, tapytojas Raimundas Savickas, signataras Vytautas Plečkaitis.

2016-09-04Lietuvos vaikų dievinama Kakė Makė žengia į TV8 televizijos ekranus

Dabar kiekvieną ketvirtadienį 20.00 val. Kakė Makė sveikinsis su mažaisiais draugais iš televizijos ekranų.

2016-09-04LRT dokumentikos ciklas „Nematoma Lietuvos istorija“ – apie valstybės pergalę prieš mafiją

„Nematoma Lietuvos istorija“ – nuo rugsėjo 5 d. pirmadieniais 21:30 val. per LRT TELEVIZIJĄ.

2016-08-21Renata Mikailionytė grįžta į televiziją: ves naują laidą „Pasaulis pagal moteris“

„Nėra paprasta gyventi, pasaulis – ganėtinai žiaurus, – sako mados renginių režisierė ir prodiuserė, landšafto dizainerė Renata Mikailionytė. – Užtat privalome nešti žinią apie gerus ir gražius darbus, džiaugsmingus iššūkius, pozityvius pasikeitimus, apie tai, kas kiekvieno iš mūsų gyvenimą daro gražesnį“. Tokią žinią naujojoje TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ Renata skleis kartu su ekonomikos mokslų daktare, dėstytoja, floriste ir švenčių dekoratore Kristina Rimiene.

2016-08-21Igoris Vasiliauskas - naujasis laidos „Yra, kaip yra“ ekspertas

Ketvirtąjį sezoną socialines aktualijas gvildenanti LNK laida „Yra, kaip yra“ pasitinka su permainomis – į laidos vedėjos poziciją grįžta Asta Stašaitytė – Masalskienė, o laidos eksperto kėdėje sėdės dėstytojas ir tinklaraštininkas Igoris Vasiliauskas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media