2024 m. gegužes 5 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2017-02-28LRT nominuota penkiose LOGIN 2017 apdovanojimų kategorijose

Praėjusieji 2016-ieji Lietuvos nacionaliniam transliuotojui buvo technologinio proveržio metai. Daugelį LRT inovacijų jau spėjo įvertinti ne tik žiūrovai, klausytojai ir interneto vartotojai, bet ir profesionalai. Už pastarojo laikotarpio interneto projektus LRT nominuota net penkiose didžiausio Baltijos šalyse technologijų ir inovacijų festivalio LOGIN 2017 apdovanojimų kategorijose.

2017-02-16Atidaryta moderniausia Baltijos šalyse LRT TELEVIZIJOS žinių studija

Valstybės atkūrimo dieną, Vasario 16-ąją, Lietuvos nacionalinis transliuotojas pasveikins žiūrovus iš naujosios, moderniausios Baltijos šalyse žinių studijos. Nuo 9 valandos iš čia pirmoji tiesiogiai transliuos laida „Labas rytas, Lietuva“. Studija inauguruota valstybės dienos išvakarėse, vasario 15 d. Renginį vedė robotas NAO, buvo priastatytos atnaujintos visų LRT TELEVIZIJOS naujienų laidų – „Labas rytas, Lietuva“, „Laba diena, Lietuva“, „Šiandien“, „Panorama“ ir „Savaitė“ vinjetės. Iš esmės atnaujinti žinių studiją, įskaitant techniką, įrangą, vizualiką, ventiliacijos sistemų įdiegimą ir pan., kainavo apie milijoną eurų.

2017-02-10Edita Mildažytė pristato naują laidą „Lietuvos kolumbai“

LRT pradejo rodyti Editos Mildažytės rengiamą dokumentinių laidų ciklą „Lietuvos kolumbai“, skirtą Lietuvos valstybės šimtmečiui paminėti.

2017-02-10Asta Stašaitytė- Masalskienė pasirodys netikėtame amplua

Laidų ir renginių vedėja Asta Stašaitytė – Masalskienė netrukus ners į dar vieną naują projektą – žinoma moteris taps vasario 12 dieną startuosiančio antrininkų superšou „Mes – vieno kraujo“ komisijos nare. Projekte bus ieškoma ne tik geriausiai dainuojančių, bet ir artistiškiausių atlikėjų antrininkų Lietuvoje.

2017-01-27D. Gutauskienė ir T.Rimgaila tapo naujo šou vedėjais: prie kūrybinio laidos proceso prisidėjo ir pati Laisva

Po sėkmingo „Muzikinės kaukės“ sezono, BTV eteryje šeštadieniais debiutuoja naujas muzikinis šou ir netikėtas vedėjų duetas. Dar niekur nerodytą, visiškai naują projektą „Muzikinis iššūkis“ ves Donata Gutauskienė-Laisva ir Tadas Rimgaila. „Pirmą kartą tapsiu laidos vedėja. Jaučiuosi drąsiai. Nekantrauju savo jėgas išbandyti naujoje srityje“, - džiaugsmo neslėpė Laisva, o jai pritarė ir Tadas, kuriam laidos vedimas taip pat taps nauja patirtimi. „Muzikinis iššūkis“ – jau sausio 28 dieną per BTV.

2017-01-24Netikėta: Tomas Langvinis keičia Mantą Stonkų

Pagal tarptautinį formatą rengiama laida „Blogiausias Lietuvos vairuotojas” grįžta į televizijos ekranus. Antrąjį sezoną per LNK pradedanti laida žada dar daugiau kvapą gniaužiančių automobilių avarijų, blogiausių vairuotojų vargų, nevaldomų emocijų ir staigmeną laidos žiūrovams – naują vedėją. Naujajame sezone dalyvių ir žiūrovų laukia akibrokštas – prie laidos vedėjo vairo stoja TV žiūrovams ir radijo klausytojams pažįstamas sporto žurnalistas Tomas Langvinis.

2017-01-17LRT išdalino tradicinius „Oskarus“ – „Auksines bites“

Pirmadienio vakarą (sausio 16 d.) jau šešioliktą kartą buvo išdalintos nacionalinio transliuotojo „Auksinės bitės“. Darbščiausiems LRT darbuotojams atiteko keturiolika skulptoriaus Romualdo Kvinto autorinių darbų.

2016-12-28LRT TELEVIZIJOS žaidimo „Kas ir kodėl?“ trečiame sezone – naujas vedėjas (1)

Naujuoju „Kas ir kodėl?“ flagmanu nuo sausio 2−osios taps iki šiol televizijos ekranuose nematytas, tačiau radijo klausytojams puikiai pažįstamas teisininkas, diplomatas Darius Jurgelevičius.

2016-12-23Audrius Siaurusevičius: 2016-ieji – LRT technologinio proveržio metai (1)

„2016-ieji – LRT technologinio proveržio metai“, – teigė LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, gruodžio 20 dieną vykusiame LRT tarybos posėdyje pristatydamas svarbiausius praėjusių metų pokyčius nacionaliniame transliuotojuje. Pokyčius įgyvendinti padeda ir vienas pažangiausių Europoje LRT finansavimo modelis.

2016-12-19Naujos gyvenimo būdo laidos „Raudonas kilimas“ vedėja tapo Vaida Skaisgirė

Iš karto po naujųjų metų, sausio 1-osios vakarą, TV3 eteryje pasirodys nauja gyvenimo būdo laida „Raudonas kilimas“, kurios vedėja tapo prodiuserių kompanijos „Videometra“ komunikacijos vadovė Vaida Skaisgirė. Daugiau nei prieš metus televizijos eteryje kaip projektų ir laidų vedėja debiutavusi moteris po kelių mėnesių pertraukos vėl stojo prieš televizijos kameras. „Gyvenimas – neišsemiamas temų šaltinis“, – įsitikinusi naują gyvenimo būdo laidą vesianti moteris.

2016-12-17Paaiškėjo konkurso KLIPVID nugalėtojai

Jau paaiškėjo jau ketvirtąkart LRT rengiamo vaizdo klipų konkurso KLIPVID nugalėtojai. Šiemet išdalyti net keturi prizai, kurių pagrindinis atiteko Andriui Kaniavai už vaizdo klipą „Penktadienis 13 diena“.

2016-12-09LNK eteryje startuos naujas projektas – nacionalinis muzikinis antrininkų konkursas „Mes – vieno kraujo“

Po Naujųjų LNK eteryje startuos naujas projektas – nacionalinis muzikinis antrininkų konkursas „Mes – vieno kraujo“. Konkurso kūrybinė komanda jau dabar skelbia dalyvių atrankos pradžią ir laukia visų, kurie tiki, kad gali įsikūnyti į kurią nors Lietuvos ar pasaulinę scenos žvaigždę, kurie nebijo scenos ir kurie trokšta dainuoti. Dalyvių anketas jau dabar galite rasti ir pildyti čia: http://lnk.alfa.lt/mes-vieno-kraujo

2016-12-08„TV3 eteryje – nauja gyvenimo būdo laida „Raudonas kilimas“

Naujuosius metus TV3 televizija pasitiks su viena už kitą įspūdingesnėmis ir įdomesnėmis laidomis bei projektais. Jau sausio mėnesį į žiūrimiausios televizijos eterį po pertraukos grįš klasika tapęs ir visų žiūrovų pamėgtas žanras – gyvenimo būdo laida. Profesionali naujosios laidos „Raudonas kilimas“ komanda žada, kad kiekvieną savaitę žiūrovų lauks atviri ir nuoširdūs pokalbiai su Lietuvos ir užsienio garsenybėmis bei reportažai iš ryškiausių savaitės renginių.

2016-12-06Į eterį grįžtantis projektas „Lietuvos talentai“ ieško žmonių, kuriais Lietuva didžiuotųsi

Jei susigundėte dalyvauti projekte ir savo talentą parodyti visai šaliai, reikia tiesiog užpildyti projekto dalyvio anketą. Ją galima rasti čia: http://www.tv3.lt/lietuvostalentai. Pasirodyti projekte gali ir cirko artistai, ir hip-hopo šokėjai, balerinos ar kardų rijikai. Svarbiausia – nebijoti užklupsiančios šlovės ir žinomumo.

2016-12-01Aurelija Razmarataitė-Žakaitienė grįžta televiziją projekte „Lietuvos patriotai“

Dešimtmetį žinias vedusi Aurelija Razamarataitė-Žakaitienė grįžta į televiziją visiškai naujame amplua: jau sausio 5 dieną LRT eteryje startuos nauja viktorina „Lietuvos patriotai“, prie kurios vairo žiūrovai išvys senokai matytą Aureliją.

2016-12-01„Labas rytas, Lietuva” švenčia 29-ąjį gimtadienį: laidą vedė beveik 5 dešimtys vedėjų

29-ąjį gimtadienį švenčiančiame LRT TELEVIZIJOS „Labame ryte“ šeimininkavo abu jos vedėjai. Eglę Daugėlaitę ir Igną Krupavičių žiūrovai iš visos Lietuvos sveikino šventinėmis nuotraukomis ir palinkėjimais. Buvo tokių, kurie sakė be „Labo ryto“ negalį pradėti dienos, o gimtadienio tortą į laidą atnešusi maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė prisipažino žiūrinti „Labą rytą“ kasdien jau devyniolika metų – nuo tada, kai persikėlė į naujus namus.

2016-11-25LRT kultūros kanale televizijos apybraižų ciklas „Lietuvos gamtininkai – kūrėjai“

„Lietuvos gamtininkai – kūrėjai“ - taip vadinasi televizijos apybraižų ciklas, kuris pradedamas transliuoti LRT kultūros kanalu jau šį šeštadienį. Filmuotų pasakojimų herojai - profesorius Tadas Ivanauskas, rašytojas Selemonas Paltanavičius, fotografas ir filmų autorius Eugenijus Drobelis, rašytojas Bronius Šablevičius, gamtininkas Leonas Jezerskas ir filmų autorius Vytas Jankevičius.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media