2024 m. liepos 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas

 

2019-10-10Kviečiame: po Stiklo kvartalo vainikais pasibučiavusi pora gyvens laimingai

Spalio 11-oji – ypatinga diena Stiklo kvartalui. Šią dieną istorinio Vilniaus senamiesčio kvartalo bendruomenė įspūdingai švęs savo pirmąjį gimtadienį, dizainerių ir menininkų parduotuvėlės iki pat vidurnakčio atsivers mados, meno ir maisto gurmanams bei pirkėjams, atvykusiems į „Senamiestis Goes Night Shopping“ šventę. Kviečiame...

2019-10-03Sigito Gedos Grigo ratai

labai apsidžiaugiau šioje knygų šventovėje netyčia aptikęs Sigito Gedos knygą „Ežys ir Grigo ratai“, 8 tūkst. egz. tiražu išleistą „Vagos“ leidyklos 1989 m. Kodėl netyčia?

2019-09-30Dainora Kaniavienė: 900 žingsnių į jūrą, arba ką mena Palangos tiltas (2)

Retas šiandien viešnagę Palangos kurorte įsivaizduoja be pasivaikščiojimų ant tilto į jūrą. Daugelis žino istoriją, kad būtent su šiuo statiniu yra susijusi ambicinga Palangos grafo Juozapo Tiškevičiaus svajonė kurortą paversti patraukliu ir funkcionaliu uostamiesčiu, kurio infrastruktūra pasitarnautų ir vasarotojų susisiekimui, ir padėtų vystyti tarptautinius prekybos ryšius. Tačiau mažai yra žinančių, kad intensyviausiai laivyba, tiesa, ne prekybinė, o pramoginė, išvystyta vis tik XX a. ketvirtame dešimtmetyje, kai kurortas ėmė vis labiau klestėti.

2019-09-21Angelina Zalatorienė: „Sutuoktinis Mergelė isteriškai nekilnos stogo, kai žmona Avinas per storai suraitys duoną“

Rašytoja, biologė ir astrologė Angelina Zalatorienė savo Zodiako ženklą yra linkusi nuslėpti, bet labai įdomiai pasakoja apie žvaigždžių įtaką kitų gyvenimui, konsultacijų metu pakeistus žmonių likimus. Interneto knygyno www.knyguklubas.lt komanda kalbino ponią Angeliną apie ją pačią ir neseniai perleistą jos knygą „Apie tave ir tavo žvaigždę“

2019-09-16Vytis Ramanauskas, Žygimantas Šalkauskas – “Alumi neprekiaujame – išjungtas vanduo”

Dienos šviesą išvydo įdomi Vyčio Ramanausko ir Žygimanto Šalkausko knyga “Alumi neprekiaujame – išjungtas vanduo”. Knygos pristatymas įvyks rugsėjo 28 dieną, 13 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius).

2019-09-11Kolega Alfonsas Kairys: Dzeuso gimtinėje

Skelbiame kolegos Alfonso Kairio įspūdžius iš jo viešnagės Graikijoje.

2019-09-06Prezidentinis Smetonų duetas: laikas istorinei tiesai

Renginiuose „Lietuvos šimtmečio asmenybės: Antanas ir Sofija Smetonos“ visada kartu ir istorikė, Antano ir Sofijos Smetonų veiklos ekspertė dr. Ingrida Jakubavičienė. Mokslininkės aštuonerių metų darbas Istorinėje Prezidentūroje Kaune vainikuotas trijų knygų leidyba: „Duetas: Antanas ir Sofija Smetonos“, „Seserys Sofija Smetonienė ir Jadvyga Tūbelienė“, „Prezidento sargyboje. Leitenanto Povilo Skardžiaus istorija“.

2019-08-31Stasys Šalkauskis: Auksinis raktelis našlystei

Skelbiame kolegos ir rašytojo Stasio Lipskio esė "Stasys Šalkauskis: Auksinis raktelis našlystei. (Paskutinės dienos kronika)"

2019-08-27Tolerancijos žmogus Gintaras Varnas: Punios šilas nusipelno laisvės gamtai, o ne laisvės žmogui

Laisvės piknike vykusioje diskusijoje „Punios šilas: ar išsaugosime vertingiausią Lietuvos sengirę?“ teatro režisierius, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, 2019 m. Tolerancijos žmogumi išrinktas Gintaras Varnas ragino politikus ir visuomenę mąstyti apie Punios šilą, jo gamtines vertybes ne egoistiškai.

2019-08-20Jonas Paulauskas: trys ministrai, išgelbėję koaliciją ir laikinąją vyriausybę... (1)

Pagaliau. Jau beveik paskutinę įstatymo nustatyto termino dieną premjeras pateikė prezidentui naujus, su koalicija ne kartą derintus ir perderintus ministrus, ir prezidentas juos priėmė ir patvirtino naujais ministrais. Taip buvo išgelbėta koalicija ir laikinoji šalies Vyriausybė.

2019-08-08Loreta Nikolenkienė: Antano Smetonos auksinė plunksna grįžo į Lietuvą (4)

Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinyje Signatarų namuose eksponuojama į Lietuvą po beveik 80 metų sugrįžusi auksinė prezidento Antano Smetonos plunksna.

2019-08-06Stasė Niūniavaitė, Akmenės krašto šviesuolė... (2)

Sudėtingas buvo literatės, Naujosios Akmenės liaudies teatro režisierės, visuomenininkės Stasės Niūniavaitės (1923 01 20–2002 07 02) gyvenimo kelias.

2019-05-28Jonas Paulauskas: Matriarchatas Lietuvoje baigėsi?

Paskutiniai mūsų šalies prezidento rinkimai parodė, kad mūsų žmonėms matriarchatas pabodo ir todėl jie šalies vadovu išsirinko vėl vyrą.

2019-04-16Švento Juozapo rytą paskutinė Palangos „Smegenų centro“ siena be ašarų krito

Tame, deja, varganai ankštame, pilkame triaukščiame pastate per keletą žingsnių nuo jį budriai stebėjusio Vado Lenino (bronziniame paminkle!) daug dešimtmečių dirbo „elitiniai“ Palangos gyvenvietės – kurortinio centro (su jūrinės kokybės ženklu!) „aksakalai“ – išmintingi, gerbiami, valdingi bendruomenės valdytojai, giminės vadai. Visais atvejais, tai brangi Palangos istorijos dalis, tai – etapinis liudininkas.

2019-03-29Iki metų pabaigos Lietuva turės aiškią 5G ryšio plėtros viziją

Susisiekimo ministerijos suburta viešojo sektoriaus ir verslo ekspertų grupė rengs šalies 5G ryšio plėtros gaires. Taip bus siekiama sukurti palankią teisinę ir investicinę aplinką 5G ryšio tinklų plėtrai Lietuvoje.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media