2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas

 

2015-01-05Gerimantas Statinis: „Ožkos palydoviniai metai‘14”

Kuomet žemė apsisuka aplink saulę ir ateina gruodis, LŽS Kelionių ir pramogų klubas tradiciškai renkasi į metų sueigą, kaskart ją pavadindamas skirtingais pavadinimais, kad ji išsiskirtų. Pagal kinų horoskopą atkeliavo Ožkos metai, o prabėgusieji Lietuvai buvo svarbūs, nes tapome kosmine valstybe ir paleidome net du, batų dėžės dydžio palydovus, todėl sueiga buvo pavadinta „Ožkos palydoviniai metai“. 2014-12-13 klubo nariai jų draugai ir bendražygiai rinkosi į Alantos dvaro rūmus.

2014-12-15Eteris buduliams tik padės bujoti (3)

Lietuvą turi naują herojų. „Naująją interneto sensaciją", kaip entuziastingai skelbiama viešojoje erdvėje. Tiems, kas nematė ir negirdėjo, pristatau: toji „sensacija" — 23 metų vaikinas iš Lazdijų, pasirodęs televizijos laidoje, pablevyzgojęs apie savo žygdarbius, palaidęs keiksmažodžių, pateikęs savo supratimą ir požiūrį į gyvenimą. Kad ir neilgą, bet turiningą: nuo trylikos metų turi reikalų su policija, už vairavimą būnant neblaiviam, pasipriešinimą pareigūnams ir kitus pažeidimus baustas 19 kartų. Toks visai nieko egzempliorius.

2014-12-15Jau veikia Lietuvos kultūros institutas

Tarptautinių kultūros programų centras keičia administracinę struktūrą ir pavadinimą – Lietuvos kultūros sklaida užsienyje besirūpinanti biudžetinė įstaiga, kurios steigėja yra LR kultūros ministerija, oficialiai tapo Lietuvos kultūros institutu. „Lietuvos kultūros institutas – tinkamesnis, aiškus ir svarus pavadinimas šalies kultūrą užsienyje pristatančiai įstaigai, – teigia jos direktorė Aušrinė Žilinskienė. - Šis pavadinimas – stoja į vieną gretą su užsienio kultūros institutais ir pabrėžia Lietuvos vardą bei jos šalies kultūros svarbą“.

2014-11-29Žurnalistė Daiva Červokienė: Romės nenori vien burti

Dauguma įsivaizduoja romų (čigonų) tautybės moteris, besistengiančias išvilioti kuo daugiau pinigų buriant. Kokios veiklos gali imtis romės? Romų integracijos projektų vadovai tiki, kad šios tautybės moterims pavyks sulaužyti šį stereotipą, įvairi individuali veikla, kad ir siuvimas, siuvinėjimas, joms gali tapti prasminga veikla ir pragyvenimo šaltiniu.

2014-11-27Kaip Leninas nusivertė... Žurnalistų suvažiavime (1)

Ramus šiemetinio lapkričio šeštadienio rytas. Senojoje Vilniaus rotušėje prasideda šešioliktasis LŽS suvažiavimas.(...) O man tuomet prisiminė kitas žurnalistų suvažiavimas, vykęs visiškai kitaip…

2014-11-18Žurnalistė Goda Ferensienė: "Kai jiems akys uždulkėjo, akinius jie užsidėjo" (6)

Kas mums iš to, kad iškovota laisvė – be atsakomybės? Nebeliko asmeninės atsakomybės, jausmo už padarytas klaidas.

2014-11-14Žurnalistų varžybos „Challenging the Best

Kiekvieną dieną varžotės naujienomis - tikslumas ir greitis yra jūsų darbo sinonimai. Tačiau šiandien „Huawei" kviečia mesti iššūkį geriausiems, t.y. visų pirma mesti iššūkį patiems sau bei savo kolegoms. Susitikime lazerių labirinto aikštelėje ir išsiaiškinkime, kuris tiksliausias ir greičiausias! Taigi, kviečiame žurnalistų varžyboms „Challenging the Best" lapkričio 20 d. 18 val. Laser Tag klube „MEGAZONE" Goštauto g. 12, Vilnius. Registruokitės iki lapkričio 18 d. el. paštu egle.silkauskaite@novamedia.lt ar telefonu +370 640 56080.

2014-11-11Lietuvos nevyriausybinių organizacijų kreipimasis į Lietuvos akademinę bendruomenę

Maloniai prašome Jus aktyviai įsijungti į svarbiausių visuomenės vystymo krypčių nustatymo ir NVO tarybos sudarymo darbo grupės veiklą, kuria siekiama teikti atitinkamas LR Nevyriausybinių organizacijų įstatymo pataisas ir siekti bendro sutarimo dėl NVO tarybos sudarymo kriterijų bei atstovavimo joje tvarkos nustatymo. Būtume dėkingi, jeigu Jūs aktyviai įsijungtumėte į šią pilietinę akciją ir konferencijoje pateiktumėte rekomendacijas dėl svarbiausių visuomenės raidos krypčių, NVO tarybos atstovų atrankos principų ir sudarymo tvarkos. (Pageidaujama pranešimo trukmė – ne daugiau kaip 10 min.). Konferencijos laikas ir vieta: 2014 m. lapkričio 27 d., 17.00 val. Lietuvos Mokslų Akademija, Mažoji salė

2014-11-10Žurnalistų išvyka į žirgyną: pasaga neša laimę tik darbštiesiems (4)

Žemės ūkio ministerijos kvietimas aplankyti vos porą metų gyvuojantį jojimo centrą „Žirgas“, esantį Vilniaus rajone, Dūkštų seniūnijoje, Pūstelninkų kaime, suintrigavo Lietuvos žurnalistų sąjungos narius. Kelionės tikslas - ne tik pasigrožėti žirgais, pasidžiaugti jų šeimininkų sporto pasiekimais, tačiau ir susipažinti su Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programos priemonių gerosios praktikos pavyzdžiais.

2014-10-27Visada jaunų žurnalistų senjorų kelionė į Rokiškio rajoną  (8)

Visada širdimi ir energija jauni Lietuvos žurnalistų sąjungos Senjorų klubo nariai (pirmininkas nenuilstamas idėjų generatorius Stanislovas Pleskus), LR Seimo nario Vytauto Saulio remiami, patraukė Rokiškio link.

2014-10-16Klampi demokratijos pergalė (1)

Spalio 13 d. Konstitucinis Teismas (KT) patenkino nepartinių piliečių skundą dėl Europos Parlamento rinkimų įstatymo, kurio nuostatos diskriminuoja nepartinius piliečius. Priminsime, kad pernai grupė piliečių, tarp kurių ir šio straipsnio autorius, dėl to kreipėsi į Lietuvos Vyriausiąjį administracinį teismą (LVAT). Mat EP rinkimų įstatymu lig šiol buvo leista rinkimuose kelti į Europos Parlamentą ne tik politinių partijų, bet ir nepartinių piliečių kandidatus. Tačiau pastarieji galėjo tai padaryti tik pasirašę jungtinės veiklos sutartis ir susibūrę į visuomeninį rinkimų komitetą, kurį įregistruoja Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

2014-10-10Kodėl Latvijoje demografijos problemos daug aštresnės negu Lietuvoje (3)

Žurnalistai turėtų žinoti ne tik tas problemas, kurias 2014 metais atskleidė Latvijos Seimo rinkimai, bet ir priežastis tas problemas pagimdžiusias. Okupantas visame Pabalytyje vykdė vienodą „tautų maišymo“ politiką, stengdamasis į šias respublikas atkelti kaip galint daugiau gyventojų iš šalies gilumos, tuo pačiu „atskiesti“ šių respublikų nacionalinę sudėtį, iš kurios sklido didesnis ar mažesnis pasipriešinimas okupantų valdžiai. Kyla klausimas, kodėl okupanto inicijuota „tautų maišymo“ politika Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje buvo vienoda, tuo tarpu rezultatai tapo skirtingi?

2014-10-07Žurnalistė Goda Ferensienė: Tam davė, o tam neliko... (2)

Štai praradome penktadalį tautos, o šalyje tebeveikia 60 savivaldybių, 600 nei savo turto, nei savarankiško biudžeto neturinčių seniūnijų, beveik 14 ministerijų, Seime tebeposėdžiauja 141 narys. Valdžia tebedirba kaip ir anais laikais, o rezultatus visi „runkeliai“ nulemia.

2014-10-05Žygio už taiką dalyviai - prieš dramatiškus tautų likimus

Vilniuje, Seime, vyko spaudos konferencija, kurioje dalyvavo Seimo nariai Vida Marija Čigriejienė, Rytas Kupčinskas, Nepriklausomybės akto signataras Algirdas Endriukaitis, Sąjūdžio aktyvistai, tarptautinės akcijos tarptautinės akcijos „Už taiką, įstatymų ir teisės viršenybę" dalyviai, čečėnų diasporos atstovai iš Lietuvos,Vokietijos ir Prancūzijos.

2014-10-03Iššūkiai ūkininkui neleidžia senti (1)

Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai, pakviesti Žemės ūkio ministerijos, aplankė Ukmergės rajono ekologinius ūkius, pasinaudojusius Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programos priemonėmis.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media