2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas

 

2019-09-16Zbignevo Jedinskio spaudos konferencija „Dėl politikų sąsajos su užsienio slaptosiomis tarnybomis“

Seime rugsėjo 17 d., antradienį, 11.30 val. įvyks Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos nario Zbignevo Jedinskio spaudos konferencija „Dėl politikų sąsajos su užsienio slaptosiomis tarnybomis.“

2019-09-06Lietuvos politikos forumas „Ar Lietuvai reikalinga bendra strategija?“

Ar Lietuvai reikalinga bendra strategija, apie kurią žinotų ir ją įgyvendintų visi – nuo valstybės vadovo iki eilinio valstybės tarnautojo? Kviečiame į atvirą forumą, kuriame šį klausimą įvairiais aspektais analizuos savo sričių profesionalai, viešojo ir privačiojo sektorių atstovai. Renginys įvyks rugsėjo 9 d.18 val. Martyno Mažvydo bibliotekos erdvėje prie vitražo, atrijuse, III aukšte.

2019-09-05Liudvikas Jakimavičius. LRT nepasitenkinimas naujuoju Prezidentu: „Vėl ne tą išrinko“

Šios dienos politinė žinia Nr.1, kurios, deja, neištransliuoja didžioji žiniasklaida, yra grupės žinomų žmonių iniciatyva kurti krikščioniškos pakraipos partiją. Toks mūsų žiniasklaidos elgesys rodo tik didelę dvaro sumaištį ir baimę atspindėti nesumeluotą politinę tikrovę. Kuo gi tada žodžio ir informacijos sklaidos laisvės baruose skiriamės nuo Lukošenkos ar Putino režimų, kuriuos nepaliaudami keikiame dėl demokratijos būklės. Veidrodėli, veidrodėli, kas pasaulyje gražiausias?

2019-08-28Dainius Ručinskas: iš praeities išlenda purvini šešėliai?

Kiekvienas laikmetis paženklintas ir skandalingais mūsų tautos išrinktųjų poelgiais. Antai, mastoma, kaip nubausti Klaipėdos ir Vilniaus rusų aljanso narę, kuri dažnai susitikinėjo su Rusijos diplomatais, vėliau už šnipinėjimą išvytais iš Lietuvos

2019-08-23Virgilijus Juodakis: Taip būčiau daręs ir padaręs. Bet manęs neišrinkote... (6)

Jau slinko nuslinko praeitin ir jubiliejinės, ir šventinės ir jautrių rinkimų dienos, o Lukiškių aikštė Vilniuje kaip nesulaukia, taip ir nesulaukia apturėti ką nors tokio, ko nėra pasaulyje, kas Lietuvos garbingas sukaktis ir istorinę atmintį simbolizuotų. Kad žmonės tuntais virstų pamatyti ir galėtų girtis: „O aš buvau, aš mačiau...“.

2019-08-05Diskusija „Kas vienija pasaulio lietuvius?

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo erdvėje (II aukštas) rugpjūčio 6 d. 17.30 val. vyks diskusija „Kas vienija pasaulio lietuvius?“. Diskusijoje dalyvaus Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Švietimo akademijos lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursų dalyviai — užsienio lituanistinių mokyklų mokytojai iš JAV, Suomijos, Egipto, užsieniečiai, turintys lietuviškų šaknų.

2019-08-02Pokalbis „Ukraina po prezidento rinkimų“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į antrą ciklo „Lietuva ir Rytų kaimynystės regionas“ susitikimą. Pokalbio apie Ukrainos aktualijas organizatoriai pakvietė šios šalies intelektualą Tarasą Vozniaką. Svečią kalbins Herkus Kunčius ir Alvydas Nikžentaitis. Renginys įvyks rugpjūčio 8 d. 17.30 val. Konferencijų salėje (V aukšte).

2019-07-11Lietuvos kino ir kultūros bendruomenės atviras kreipimasis dėl Panevėžio miesto kino teatro "Garsas"

Mes Pilietinė iniciatyvinė grupė „Išsaugoti Garsą“ , kuri siekia išsaugoti kino teatrą „Garsas“, siunčiame Lietuvos kino ir kultūros bendruomenės atvirą kreipimąsi dėl Panevėžio miesto kino teatro "Garsas". Rašte reiškiamas susirūpinimas ir nepritarimas kino teatro „Garsas“ griovimo procesui.

2019-07-06Žurnalistė Audronė Jankuvienė: politikoje neturėtų galioti taisyklė „kiekvienas – už save“

Ką tik LŽS ir NŽKA narė, Vinco Kudirkos premijos laureatė Audronė Jankuvienė tapo Seimo nare. 2019 m. birželio 26 dieną ją šnekino LŽS narė Birutė Mačienė.

2019-07-01Žurnalistas Edmundas Jakilaitis: Lietuvos politikos forumas (2)

Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos išvakarėse, Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje skaitomiausias naujienų portalas Lietuvoje DELFI pradeda naują iniciatyvą – Lietuvos politikos forumą – naują idėjų generavimo, diskusijų ir strategijos kūrimo tradiciją šalyje. Forumas vyks liepos 11 d. 19 val. erdvėje prie vitražo, atrijuje, III aukšte.

2019-06-26Lietuviškos raštijos pradininkams – paminklas Reformatų skvere. Viešas kreipimasis. Vilnius, 2019 m. (1)

Lietuvos Reformacijos istorijos ir kultūros draugija, kaip vieną iš svarbiųjų darbų, skirtų šiai datai, pasiūlė Vilniaus Pylimo gatvės Reformatų skvere pastatyti paminklą Reformacijos ir lietuviškos raštijos pradininkams. Vilniaus Reformatų skveras – istorinė sostinės vieta, kurioje iki šių dienų išliko Lietuvos Reformacijos ir protestantizmo istorijos ženklai.

2019-06-17Ignalinos rajono savivaldybės administracija: Pranešimas dėl laikraščio „Mūsų Ignalina“ redaktoriaus veiklos (1)

Laikraštyje „Mūsų Ignalina“ redaktoriaus ir savivaldybės tarybos nario Jono Baltakio rengiama informacija apie naujos kadencijos Ignalinos rajono savivaldybės tarybos darbą pateikiama pažeidžiant objektyvumo principus ir yra tendencinga, teigiama Ignalinos rajono savivaldybės administracijos pranešime.

2019-06-09Lietuva sulaukė ketvirtojo „Baltic pride“ parado. Kokios nuotaikos?  (1)

Dabar, tapus Europos Sąjungos šalimi, mūsuose ėmė lankytis kiti paradai. Štai šiemet birželio 4-9 dienomis Vilniuje jau ketvirtąjį kartą vyko visos LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualių ir translyčių asmenų) bendruomenės ir juos palaikančių asmenų eitynės „Už Lygybę!“.

2019-06-09Tautos forumo pareiškimas “Dėl antikonstitucinio Žurnalistų etikos inspektoriaus sprendimo”  (1)

Nestabdoma LGBT propagandos sklaida suinteresuotieji asmenys pasiskundė Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai (ŽEIT) dėl Krikščioniškosios kultūros instituto (KKI) interneto tinklalapyje platinamos peticijos. Joje KKI kviečia nepritarti 2019 m. birželį sostinėje vyksiančioms homoseksualų ir transseksualų eitynėmis „Baltic Pride“.

2019-06-08Žurnalistų etikos inspektorius sprendimas dėl Krikščioniškosios kultūros instituto vykdomos kampanijos prieš „Baltic pride“ eitynes: platintais lankstinukais viešai paskleistos informacijos bei kki.lt (2)

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba (toliau ir – Tarnyba) pagal piliečių skundus pradėjo tyrimą savo iniciatyva. Viename iš skundų keltas klausimas dėl Krikščioniškosios kultūros instituto interneto tinklalapyje (kki.lt/portfolio/peticija/) skleidžiamos informacijos, kitu skundu pilietis kreipėsi prašydamas įvertinti Krikščioniškosios kultūros instituto (toliau ir – KKI) peticija (lankstinukais) paskleistą informaciją. Peticijos gyventojams platintos paštu.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media