2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas

 

2017-01-09Jonas Paulauskas: Sveiki, sulaukę Trijų karalių!!!

Štai ir atėjo jie – trys išminčiai: Kasparas, Merkelis ir Baltazaras į mūsų šalį. Skelbti apie Kristaus užgimimą. O kartu su jais mūsuosna pagaliau atėjo ir tikroji žiema – su sniegu, pūgomis, šalčiu. Viskas, kaip ir turi būti. Tokia žiema, kokią mes matėme savo vaikystėje prieš Naujuosius Metus. Nes pastaruoju metu mes Vilniuje tokią žiemą regėdavome tik “Vilniaus energijos” sąskaitose už šildymą.

2017-01-03Tarp Palangos centrinės – „Šešiolikinės“ eglutės linkėjimų 2017-iesiems: „Nepavargsta tas, kas praeičiai palieka atodūsį – „pa-var-gau“

Sekantį rytą po to, kai buvo įžiebta įspūdinga Palangos miesto centrinė eglutė, t.y., 2016-ųjų gruodžio 4-ąją pro ją einant su žmona išgirdome tokį linkėjimą: „Nepavargsite, pamiršę kartoti: „Aš pa-var-gau“. Tai sielos jėga“.

2016-12-25Į dailę - žurnalisto žvilgsniu

„Aviacijos pasaulio“ redaktorė Vilma Jankienė jau antrus metų organizuoja dailininkų darbų pristatymus, kuriuos vadina meno degustacijomis. Pasak Vilmos, būtent ši veikla padėjo jai atrasti gyvenimo džiaugsmą, o kai žurnalo leidyba atrodė įstrigusi, padėjo rasti naujų sprendimų ir jėgų dirbti iš peties.

2016-12-17Daktaras Algirdas Matulevičius: Mažoji Lietuva, jos periodinė spauda, kultūra, švietimas (2)

Vokietijoje, Baltijos akademijoje (Academia Baltica) įvyko įdomus seminaras. Jame dalyvavo istorikai, kraštotyrininkai, žurnalistai, rašytojai, žmonės, kurių giminės šaknys Rytų Prūsijoje ir Mažojoje Lietuvoje.

2016-12-11Kolega Jonas Paulauskas: Man padidino pensiją net 5 centais! Sveikinkite!

O senieji seimūnai, išeidami padalino kai kam dovanėlių – sau gerų išeitinių pašalpų, o mums grąžino dalį atimtų pensijų ir atlyginimų... Man net padidino pensiją! Vieną dieną gavau ilgiausią džiaugsmingą pranešimą iš Sodros, kad man nuo šių metų lapkričio mėnesio pensija padidinta – visais 5 centais! Vien jų pranešimas daugiau kainavo, nei tas “padidinimas”.

2016-11-20Gediminas Griškevičius: Inernetinis tiltas „Palanga - Vilnius" arba Palangos spaudos dialogas su skaitytojais

Palangiškis kolega Gediminas Griškevičius toliau "stato" inernetinį tiltą „Palanga - Vilnius" ir pasakoja, kaip Palangos kurorto spaudos bendrauja su savo skaitytojais.

2016-10-11Svečio įspūdis: „Palanga. Švelnus ilgesys į širdį, į atmintį smelkias“

Kodėl palangiškes – darbštuoles moteris prisiminiau dar Žolinių išvakarėse skindamas sveikatingąsias gražuoles erškėtruožes? Aistringai žydi, aistringai ir gydo, visai žiemai stiprina Imunijos sistemas, atsparumą... visaligėms. Stipresnės už cheminius vaistus, sintetiką. Tokios ir palangiškės. Jos nežino vasaros poilsio, nemato jūros anei saulės smėlynuose, tarp atostogautojų, nes nėr kada, nors pasiusk. reikia vytis kasdieninės duonos plutą. Antai, 7 valandą ryto, ėjau tarp Prokuratūros ir Kęstučio gatvės. Lėbautojai paliko chaosą, net dėžė apversta. Palangiškė pasilenkus renka, renka, renka, renka, - kam pasaka, kam nuovargis, skuba, prakaitas...

2016-09-08 Britų reguliuotojas įvertino dar vieną „NTV Mir Lithuania“ laidą

Jungtinės Karalystės audiovizualinės žiniasklaidos reguliuotojas (toliau – OFCOM) informavo Lietuvos radijo ir televizijos komisiją (toliau – LRTK), kad, atlikęs išsamų televizijos programos „NTV Mir Lithuania“ 2015 m. rugsėjo 2 d. transliuotos laidos „Dienos anatomija“ turinio įvertinimą, nustatė britų Transliavimo kodekso pažeidimų.

2016-09-08Rinkti Lietuvos metų medį kviečiami visi šalies gyventojai. Kviečiami ir žurnalistai

Dabar šalies gyventojai gali dalyvauti Lietuvos metų medžio rinkimuose balsuodami elektroninėje erdvėje. Tereikia spustelėti nuorodą „Rinkime Lietuvos medį 2016“, kuri yra pati pirmoji Aplinkos ministerijos tinklalapio kairėje rubrikų skiltyje. Rinkti Lietuvos medį kviečiami visi šalies gyventojai. Nuo rugsėjo 5-osios iki šios dienos (09. 08) ryto sulaukta jau 1420 balsų. Balsuoti galima iki spalio 10 d.

2016-08-10Lietuvos sambūrio „Kad Lietuva neišsivaikščiotų“ nacionalinio komiteto pareiškimas (1)

Vyriausybės nutarimo projekto autoriai arba nesuvokia kritinėje būklėje atsidūrusios Lietuvos visuomenės poreikių, arba sąmoningai ignoruoja susiklosčiusią realybę valstybėje. ...

2016-07-16Kapitalizmas? Jis įžūlesnis, negu Sosnovskio barščiai, kurių vengia net... bitės (1)

Juokais esu išsitaręs, jog tarp žurnalistų esu „Paskutinis tarybinis“ arba „Nepartinis komunistas“, kuriam, vos pramokus skaityti, be katalikiškų „10-ies Dievo įsakymų“ Čekiškės bažnyčioje, nuo 1954 metų vidurinėje mokykloje už Lašišos upelio natūraliai pedagogiškai buvo „įskiepyta“ tik tarybinė mąstysena, gyvensena ir idėjos.

2016-06-08Gervių trimitacijos, daugiaaukščiai klifai, gandrų flirtai su žalčiais, - šimtai Palangos pasakų!

„O gražuole Palanga-a-a!..“ Palangos valiuta yra vertesnė už rublius ir dolerius, netgi jeigu juos sukryžmintum ir padvigubintum. Buvimas ar gyvenimas Palangoje yra savaiminė ponystė, nebe siekiamybė. Faktas, kaip blynas su mėsa. Faktas yra ir tai, kad net žemiškasis porcelianas – iš šieno dulkėm kvepiančio Palangos smėlio.

2016-06-03Už viso gyvenimo nuopelnus „Auksine gerve“ apdovanota montažo režisierė Izabelė Pinaitytė: „Aš niekada net tokių svajonių neturėjau“

Vilniuje įvyko jau 9-ieji Lietuvos kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“. Iškilmingos ceremonijos metu buvo apdovanoti geriausi praėjusių metų kino filmai, aktoriai, režisieriai bei kiti kino bendruomenės nariai. Šiemet „Auksine gerve“ už viso gyvenimo nuopelnus lietuviškam kinui buvo apdovanota montažo režisierė Izabelė Pinaitytė.

2016-05-31Svečiai iš Ukrainos dėkojo Lietuvai už paramą

. Lietuvoje viešėjo Lvovo karininkų namų delegacija: Vitalij Provozin (delegacijos vadovas), Irina Dzioba, Sofija Fedina, Oleg Lichac, Aleksandr Poroniuk ir buvęs Ukrainos ambasados Lietuvoje darbuotojas Mikola Dziadzin, kurie viešnagės metu susitiko su Druskininkuose, Kaune ir Palangoje reabilitaciją atliekančiais ir dalyvaujančiais tarptautiniuose instruktorių kursuose Ukrainos kariais, be to, Vilniaus karininkų ramovėje atidarė fotografijos parodą „Karas“, surengė koncertus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje Lietuvos ir Ukrainos kariams.

2016-05-11Gediminas Griškevičius: Susitikimai Vilniuje: paprastas darbštumas, sutveria paprastus darbus

Palangiškis kolega Gediminas Griškevičius vėl atsiuntė “Kitų minčių”. Šį kartą tai - Susitikimai Vilniuje: paprastas darbštumas, sutveria paprastus darbus
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media