2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Pasijuokime kartu

*print*

Archyvas

 

2013-08-04ŽURNALISTUI: ĮSAKAU SUKURTI FAKTĄ! (5)

Esu šalininkas tokio požiūrio, kad žodis, kada nors patekęs į rašytinius lietuvių kalbos šaltinius, būtų ir toliau vartojamas kaip savas, nepersekiojant jo kitų kalbų kilmės požiūriu ir nefiltruojant jų į tinkamus vartoti ir nevartotinus. Girdėjau, jog anglų kalba teturi vos 20 angliškos kilmės žodžių iš šimto, o visa kita – skoliniai. Gal todėl ji ir tampa pasauline kalba, kad kitų šalių gyventojai joje randa „savus“ žodžius? Čia pateiktas Savinyko pokalbis su žurnalistu irgi rodo, kad žodis Savinykas jau išguitas iš dabartinės kalbos žodyno, bet dar likęs Didžiajame žodyne...

2013-08-04Didysis sambrūzdis (4)

Eilėraščio autorius Ipolitas Skridla - yra LŽS narys. Jam suteiktas Lietuvos nusipelniusio žurnalisto garbės vardas. Pagal išsilavinimą ekonomistas, dirbo įvairų valstybinį, ūkinį darbą. Ilgą laiko tarpsnį buvo laikraščių ir žurnalų susivienijimo „Periodika“ direktorius. Rūpinosi respublikinių žurnalų, rajonų ir miestų laikraščių leidybiniais reikalais. Poezija domisi nuo mokyklos suolo. Yra išleidęs poezijos rinkinius „Dovana“, „Širdies virpesiai“, „Gyvenimo tarpsniai“, „O metai bėga...“. Jo eilėraščiai spausdinti lietuvių poetų meilės lyrikos antologijoje „Mudviejų vakaras“, žurnalistų poetų knygoje „Šitas aidas toli girdis...“, periodiniuose leidiniuose.

2013-08-01Senjoro Virgilijaus Juodakio miniatiūros - 1 žiupsnelis (8)

Kartą nugirdau naujieną – Biržuose rengiama rudens derliaus šventė. Pasisiūliau žurnalui „Jaunimo gretos“ nuvažiuoti ir paruošti fotoreportažą. Mane pasitikę šventės šeimininkai buvo labai rūpestingi, vis klausinėjo ką norėčiau rasti, ką sužinoti, kas domina. Ir maloniai vedžiojo nuo vežimo prie vežimo (sunkvežimiai buvo tik du ar trys) ir prie kiekvieno aiškino kas tai yra biržiečių alus - pirmokas, antrokas, trečiokas, kaip kuris sūris gaminamas. Vis teiravosi, ar jaučiu skirtumą.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media