2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas

 

2020-05-12Patarimai verslui ir žurnalistams: grįžimas į darbą karantino metu (2)

2020 m. gegužės 6 d. Vyriausybė apsisprendė karantiną pratęsti iki vasaros, tačiau ėmėsi karantino sąlygų laisvinimo. Privačiam sektoriui, tarp jų ir žiniasklaidai, rekomenduojama dirbti tokiomis pat darbo organizavimo formomis kaip ir viešajame sektoriuje. Reaguodamas į tokius sprendimus, verslas iš lėto pradėjo grįžti į biurus.

2020-05-02Kas spurtavo „Kantar“ potencialios įtakos reitinge? (1)

Potencialios įtakos reitinge pernai labiausiai sustiprėjo „Luminor“ vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas ir nepriklausomas ekonomistas prof. dr. Romas Lazutka, rodo „Kantar“ atliktas tyrimas. Įtakingiausių trejetuke lieka „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis ir Vitas Vasiliauskas – tačiau visuomenės palankumas šiems nuomonės lyderiams sumenko.

2020-05-02Karantinas padidino socialinių tinklų vartojimą (1)

Karantino metu Lietuvos gyventojai daugiau laiko praleidžia socialiniuose tinkluose, o juose skelbiama informacija apie koronavirusą kur kas įdomesnė už politiką, socialines aktualijas ar patiekalų receptus. Kita vertus, didelė dalis gyventojų skeptiškai vertina socialinėje medijoje skleidžiamos informacijos apie koronavirusą patikimumą, todėl pirmenybę teikia kitiems kanalams – vyrai dažniausiai renkasi naujienų portalus, o moterys – televiziją.

2020-04-28Darbas iš namų pasibaigs – o kas tada? (1)

Dabar, kai karantino sąlygos švelnėja, visuomenė ima ruoštis naujam egzaminui – grįžimui į darbą. Tačiau ar įmanoma atkartoti scenarijų, kurį turėjome lig šiol ir į darbus sugrįžti taip, kaip dauguma juos paliko kovo 13-ąją?

2020-04-17Prie Vilniaus universiteto rektoriaus komandos jungiasi žurnalistas, politinis apžvalgininkas Paulius Gritėnas

Prie naujojo Vilniaus universiteto rektoriaus prof. Rimvydo Petrausko komandos prisijungė žurnalistas, politinis apžvalgininkas Paulius Gritėnas.

2020-04-16LRT kviečia rinkti įdomiausią žodį ir posakį

Visuomeninis transliuotojas LRT trečius metus iš eilės skelbia LRT metų žodžio ir metų posakio rinkimus ir kviečia gyventojus siūlyti LRT televizijos ir radijo programų laidose per 2019–2020 metų sezoną išgirstus ar LRT.lt portale perskaitytus įdomius, naujus, šmaikščius, keistus, tarmiškus ar netikėtų reikšmių įgavusius žodžius ir posakius.

2020-04-09Kviečiama siūlyti kandidatus Česlovo Kudabos premijai

Aplinkos ministerija kviečia siūlyti kandidatus Česlovo Kudabos premijai ir pasiūlymus pateikti iki gegužės 1 d. ministerijos Strateginės komunikacijos skyriui elektroniniu paštu naujienos@am.lt.

2020-04-01Kancleris įdarbins… varnas (9)

Šis neeilinis eksperimentas greit sudomino ir Lietuvos valdininkus. Pirmasis iniciatyvos ėmėsi Aplinkos ministerijos kancleris Arminas Mockevičius su bendraminčiais. Būtent jis, nustūmęs šalin Punios šilo, urėdijų ir kitas pabodusias problemas, pasiūlė idėją Ir Lietuvoje mokyti varnas rinkti nuorūkas.

2020-03-28Keletas patarimų kaip gyventi karantine ir izoliacijoje (1)

Šiuos patarimus kaip gyventi karantine ir izoliacijoje į LŽS svetainę atsiuntė mūsų kolegė Audronė Nugaraitė. Ačiū jai.

2020-03-20Jeronimas Laucius: SIŪLAU ALBUMO TERAPIJA (2)

Kolega Jeronimas Laucius siūlo mums pasinaudoti Albumo terapiją.

2020-03-16Europos humanitariniame universitete įvyko įdomi vakaronė, skirta gimtosios kalbos dienai (3)

Europos humanitariniame universitete, ačiūdie prieš pat karantino paskelbimą, įvyko įdomi vakaronė, skirta tarptautinei gimtosios kalbos dienai. Jaukioje universiteto salėje skambėjo lietuvių, baltarusių… ir net japonų kalbos. Vakarą vedė Gudų kultūros draugijos Lietuvoje pirmininkas, daktaras Aliaksandras Adamkovičius.

2020-03-09Teismas nusprendė: Punios šilo rezervato plėtros stabdymas – neteisėtas (2)

Vilniaus apygardos administracinis teismas paskelbė sprendimą, kad Punios šilo rezervato plėtros stabdymas neteisėtas. Bylą laimėjo aplinkosaugos NVO „Baltijos aplinkos forumas”. Taigi, rezervato steigimo procedūra turėtų būti pratęsta.

2020-03-05Jūratė Mičiulienė: Jono Rudoko žvilgsnis į Juozo Tūbelio laikus

Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pristatytą Jono Rudoko knygą „Juozo Tūbelio laikai“ (išleido „Žemės trauka“) galima laikyti vieno žymiausių tarpukario Lietuvos valstybininkų nuveiktų darbų analize ir įvertinimu, išsamia studija apie jo politinę, ekonominę ir socialinę veiklą, jo neįkainojamą indėlį kuriant modernią nepriklausomą Lietuvą.

2020-03-03Žurnalo VALSTYBĖ redakcijos pranešimas Dėl LIETUVOS DAVOSO 2020

Gerbiami mūsų redakcijos draugai ir partneriai, nepaisydami didelių nuostolių, kuriuos patirsime, priėmėme sprendimą nukelti solidžiausią Lietuvos verslo ir politikos renginį – Lietuvos ekonomikos konferenciją ir Lietuvos startuolių lyderystės forumą, kuriuos šiemet reklamuojame bendru pavadinimu „Lietuvos Davosas 2020“.

2020-02-26Povilas Sigitas Krivickas: Septynios džiugės iš Vilniaus knygų mugės

Numargavo ir nualmėjo dvidešimt pirmoji Vilniaus knygų mugė. Teko matyti beveik visas jos pirmtakes, išskyrus vieną, kai užklupo liga. Dar pasitaikė progų lankytis Maskvos, Leipcigo, Frankfurto prie Maino, Varšuvos knygų šventėse. Jos visos skatino dvasios pakilimą arba džiuges.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media