2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas

 

2017-10-18Providence Equity Partners ir MTG sandoris dėl verslų Baltijos šalyse užbaigtas. Lietuvos žiūrovų sulaukia pokyčiai (3)

Gavusi visus patvirtinimus, JAV bendrovė Providence Equity Partners (PEP) baigė įsigijimo procesą ir tapo iki šiol MTG valdytų nemokamos ir mokamos televizijos, taip pat interneto bei radijo verslų Baltijos šalyse savininke. Už šiuos verslus bendrovė sumokėjo 115 milijonų eurų.

2017-10-07Giedrime Didžiapetriene: metai nebuvo lengvi, bet kupini kūrybos, lūkesčių ir vilčių (1)

Praėjo jau metai, kai rugsėjo 16 dieną, Šakių rajono laikraštis „Valsčius“ paskelbė, kad išleidžia paskutinį numerį, o redakcija nutraukia savo veiklą. Situacija gal ir nebūtų išskirtinė, pastaruoju metu kartais užsidaro laikraščiai, tačiau „Valsčiaus“ redakcija paskutinį numerį išleido neslėpdama priežasčių – pirmajame laikraščio puslapyje buvo didžiulėmis raidėmis įdėta iškalbinga antraštė – „MUS BANDĖ NUPIRKTI“. Kas per tą laiką pasikeitė Šakių krašte, laikraštyje ? Apie tai LŽS svetainės redaktorius Vytautas Žeimantas kalbasi su Šakių krašto “Laikraščio Valsčius” redaktore Giedrime Didžiapetriene.

2017-09-28Kas trukdo aktyviau kovoti su priešiška propaganda (3)

Apie tai, kad Lietuvoje su priešiška propaganda kovojame nepakankamai, pastebėjo ir neseniai Vilniuje viešėjusi Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovė Dunja Mijatovič. Ji paragino mus daugiau investuoti ir įgalinti nepriklausomą žiniasklaidą, stiprinti naujienų portalus, jaunų žurnalistų mokymą, skatinti žiniasklaidos suvokimą, stiprinti nacionalinius transliuotojus, panaikinti baudžiamąją atsakomybę už šmeižtą.

2017-09-20Vydūno metuose turėtų aktyviau dalyvauti ir žurnalistai

2018 metais švęsime Vydūno gimimo 150-metį, jį pagerbsime valstybiniu mastu. Įgyvendinus Vyriausybės parengtą renginių bei atliktinų darbų programą, galėsime skaityti naujai išleistus Vydūno raštų tomus, leidinius apie jį, įstabųjį kūrėją pagerbsime prie jam iškilusių paminklų, regėsime jo vardu pavadintas gatves, alėjas, bibliotekas, būsime aplankę sukaktuvines parodas, būsime pabuvoję iškilminguose minėjimuose, koncertuose, spektakliuose, konferencijose. Programa jau pradedama vykdyti dabar. Čia aktyvesni turėtų būti ir žurnalistai.

2017-08-22LRTK įvertino paskleistą informaciją rusų kalba retransliuojamose televizijos programose  (2)

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) 2017 m. rugpjūčio 21 d. posėdyje apsvarstė Lietuvoje rusų kalba retransliuojamose televizijos programose „RTR Planeta“ ir „TVCI“ paskleistą informaciją. LRTK nustatė, kad 2017 m. gegužės 31 d. Rusijos televizijos programos „RTR Planeta“ laidoje „Vakaras su Vladimiru Solovjovu“ buvo kurstomas karas, nesantaika ir neapykanta tarp tautų ir tautinių bendrijų.

2017-07-30Naujienų agentūrą „Elta” perka Gitana Markovičienė  (2)

Naujienų agentūrą „Elta“ perka verslininkė Gitana Markovičienė. Sandėris šiuo metu dar vyksta, jam pasibaigus Gitanai Markovičienei pereis kontrolinis įmonės akcijų paketas. Šalių susitarimu sandorio vertė neatskleidžiama.

2017-07-03Ženevoje pristatyta Lietuvos patirtis žurnalistų saugumo ir kovos su nebaudžiamumu tema

Jungtinių Tautų (JT) biure Ženevoje vykusiose JT švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) ir JT vyriausiojo žmogaus teisių komisaro biuro organizuotose daugiašalėse konsultacijose Lietuva pasidalino sukaupta patirtimi ir pateikė rekomendacijas dėl tolesnio JT veiksmų plano dėl žurnalistų saugumo ir kovos su nebaudžiamumu įgyvendinimo.

2017-06-14„Verslo žinių“ vyriausiasis redaktorius Rolandas Barysas: 2017-ieji mums - stebuklo metai  (1)

LŽS Vilniaus skyrius jau trečiąkat paskelbė tradicinės savo nominacijos ŽURNALISTO ETALONAS laureatą. Juo tapo verslo dienraščio „Verslo žinios“ vyriausiasis redaktorius Rolandas Barysas. Nominanto pagerbimo renginyje ŽURNALISTO ETALONO komisijos pirmininkė Žurnalistikos instituto docentė dr. Jolanta Mažylė priminė, kad šiemet pagerbti buvo siūlyti kolegos Edita Mildažytė, Andrius Tapinas, Rolandas Barysas ir Zita Kelmickaitė. Vieningai nutarta, kad šio vardo labiausiai vertas Rolandas Barysas.

2017-06-13Petro Babicko premijos laureatė Nijolė Baužytė apie žiniasklaidą ir visuomenės gebėjimus suvokti masinės informacijos poveikius (1)

Šių metų Petro Babicko premija, kuri skiriama radijo ir televizijos žurnalistui už brandžius įvairų žanrų radijo ir televizijos žurnalistikos kūrinius, transliuotus per metus laiko, įteikta žurnalistei Nijolei Baužytei, beje, vienai iš daugiausia apdovanojimų pelniusiai radijo ir televizijos žurnalistei. Ji kūrė laidų ciklus apie literatūrinius herojus, žymius kultūros ir meno veikėjus, režisierius bei aktorius, jų kūrybos vakarus, scenos veteranus, prozą ir poeziją, o ilgiausiai – laidų ciklą „Mūsų miesteliai“ . Skelbiame jos pokalbį su žurnaliste Daiva Červokiene.

2017-05-31Vytauto Gegdaudo premijos laureatė Jolanta Mažylė: žurnalistika, tai dvasia pažadinanti gyvybę (2)

Šiemet Vytauto Gedgaudo premiją nutarta skirti LŽS narei, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto docentei Jolantai Mažylei. Po premijos įteikimo JOLANTA MAŽYLĖ sutiko duoti interviu LŽS internetinio laikraščio redaktoriui VYTAUTUI ŽEIMANTUI.

2017-05-27Dienraštis „Lietuvos rytas“ priartėjo ribą

Daugiausia kartų einamaisiais metais profesinei etikai nusižengė dienraštis „Lietuvos rytas“. Visuomenės informavimo etikos komisija pirmą kartą svarstė klausimą dėl visuomenės informavimo priemonės priskyrimo profesinės etikos nesilaikančių viešosios informacijos rengėjų kategorijai, kaip numatyta Visuomenės informavimo etikos kodekso 64 straipsnyje.

2017-05-15Alkas.lt redaktorius Audrys Antanaitis apdovanotas medaliu „Už nuopelnus žurnalistikai“. Sveikiname!  (1)

Gegužės 13 dieną Alkas.lt redaktoriui bei Lietuvos žurnalistų sąjungos vicepirmininkui Audriui Antanaičiui buvo įteiktas LŽS medalis „Už nuopelnus žurnalistikai“. Medalis įteiktas už asmeninį svarų indėlį ginant ir plėtojant spaudos bei žodžio laisvę. Sveikiname kolegą!

2017-05-12Prasidedančiame „Poezijos pavasaryje“ poezijos bus daugiau nei pavasario

Gegužės 14 d. 17 val. Lietuvos nacionalinėje dailės galerijoje Vilniuje, Nacionaliniame Kauno dramos teatre ir Klaipėdos Mūzų skverelyje prasideda didžiausias Lietuvoje literatūros renginys – 53-iasis tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“. Jį rengia Lietuvos rašytojų sąjunga ir Rašytojų klubas. Per 15 festivalio dienų įvyks 157 renginiai visoje Lietuvoje ir septyniose užsienio šalyse. Poetai su skaitytojais susitiks ne tik įprastose erdvėse, bet ir netikėčiausiose vietose. Net jei orai ir toliau išliks nepavasariški.

2017-05-08Grupė Seimo narių nori uždrausti informaciją, pažeidžiančią juridinio asmens dalykinę reputaciją. Artėja Šventų karvių laikai? (2)

Grupė Seimo narių siūlo į Visuomenės informavimo įstatymą įrašyti štai tokį sakinį: “Draudžiama platinti dezinformaciją ir informaciją, šmeižiančią, įžeidžiančią žmogų, žeminančią jo garbę ir orumą ar pažeidžiančią juridinio asmens dalykinę reputaciją”. Dėl dezinformacijos ir informacijos, šmeižiančios kažką viskas aišku – jos neturėtų būti žiniasklaidoje. Bet štai kaip interpretuoti informaciją, pažeidžiančią juridinio asmens dalykinę reputaciją? Ne šmeižiančia, o informuojančia apie kažkokius juodus darbus.

2017-04-15Kunigas Algirdas Toliatas apie socialinių tinklų galią ir šv. Velykas

„Kiekvieno gyvenime yra daugybė mažų šv. Velykų ir mažų šv. Kalėdų. Per šias šventes mes patiriame gilius išgyvenimus, kurie? mums padeda pasiruošti kitiems jausmams bei jų ciklams kasdienybėje. Šv. Velykos moko kaip kantriai apsivalyti nuo sunkumų, gyvenimo dulkių ir kaip oriai, per kančią vėl sulaukti šventės. Šv. Kalėdos moko, kiek kitokio, švelnesnio stebuklo bei pokyčio laukimo – išklausant, suprantant, nurimstant“, – švenčių prasmę aiškino kunigas Algirdas Toliatas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media