2024 m. balandžio 17 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistas irgi žmogus

*print*

Archyvas

 

2010-02-05Asmenų, vykdančių individualią veiklą, socialinis draudimas

Asmenys, kurie verčiasi individualia veikla, kaip ji apibrėžta Gyventojų pajamų mokesčio įstatyme (advokatai, advokatų padėjėjai, notarai, antstoliai, kiti asmenys, išskyrus verslo liudijimus turinčius asmenis) privalomai draudžiami pensijų socialiniu draudimu pagrindinei ir papildomai pensijos dalims, ligos ir motinystės socialiniu draudimu, kai draudžiama tik motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) išmokoms gauti, ir sveikatos draudimu.

2010-02-05Individualių įmonių savininkų, komanditinių, tikrųjų ūkinių bendrijų socialinis draudimas

Individualių įmonių savininkai privalomai draudžiami pensijų socialiniu draudimu pagrindinei ir papildomai pensijos dalims, ligos ir motinystės socialiniu draudimu, kai draudžiama tik motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) išmokoms gauti, ir sveikatos draudimu.

2010-02-05Autorių socialinis draudimas

Asmenų, gaunančių pajamas pagal autorines sutartis, socialinis draudimu priklauso nuo to, kaip apiforminti jų darbo santykiai.

2010-01-21Motinystės (tėvystės) pašalpų gavėjai galės susigrąžinti permokėtą pajamų mokestį

„Sodra” informuoja, kad dėl neapmokestinamojo pajamų dydžio skaičiavimo taisyklių sausio mėnesį mažesnes išmokas gavę motinystės (tėvystės) pašalpų gavėjai galės permoką atsiimti deklaravę 2009 metų pajamas.

2010-01-20Aktualūs pensijų perskaičiavimo klausimai (148)

Pirmieji Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo įstatymo (toliau - Įstatymas) vykdymo žingsniai pensininkams išryškino nemažai problemų. Kadangi minėtas įstatymas buvo priimtas 2009 m. gruodžio mėn. 24 d., įsigaliojo nuo 2010 metų sausio 1 d., pensininkai nespėjo prisitaikyti prie naujų Įstatymo normų, buvo priimtas sprendimas koreguoti socialinio draudimo senatvės, ištarnauto laiko pensijų bei kompensacijų už ypatingas darbo sąlygas mokėjimą asmenims, dirbusiems iki šių metų sausio 15 d. imtinai.

2010-01-14Apie autorines sutartis ir socialinio draudimo įmokų mokėjimą

Socialinio draudimo įmokų mokėjimo prievolė siejama ne su autorinės sutarties sudarymo laiku, o su pajamų pagal autorinę sutartį išmokėjimu, todėl VSD įmokos turi būti mokamos pagal nuo 2010-01-01 galiojančią tvarką ir Lietuvos Respublikos valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto 2010 metų rodiklių patvirtinimo įstatyme.

2010-01-13Socialinio draudimo pensijų perskaičiavimas

Nuo 2010-01-01 perskaičiuojamos visų rūšių valstybinės socialinio draudimo pensijos, išskyrus netekto darbingumo pensijas, paskirtas asmenims, netekusiems 75-100 proc. darbingumo (I grupės invalidumo pensijas).
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media